- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Vegetarisk lasagne

Posted By tina On 5 augusti 2007 @ 19:39 In billig mat,färsk pasta,lasagne,vegetariskt | 21 Comments

Det här är den godaste lasagnen jag vet. Perfekt som bjudmat en vardagskväll. Receptet är Johannas ursprungligen, vi brukar dock använda ett paket med färska lasagneplattor istället. Receptet räcker till två stora portioner och en matlåda som vi slåss om.

Vegetarisk lasagne

2 stora gula lökar, finhackade
2 stora morötter, grovt rivna
1 burk krossade tomater
1 vitlöksklyfta, pressad
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk vinäger (eller 1 dl rött vin)
3 msk socker (kan uteslutas, men säg inget till Johanna om det…)
salt, peppar, örtkryddor
12 lasagneplattor (eller ett paket färska plattor)
500 g keso
1-2 dl riven ost

Fräs löken i lite olivolja tills den är mjuk. Häll i morötterna och fräs lite till. I med tomater, vinäger, vitlök och kryddor, låt puttra i 10-15 min. Rör i keso (får inte koka). Varva plattorna med röran i en form. Strö över osten. Grädda i 225 grader i 30-40 minuter (15-30 med färska plattor). Häll på mjölk om det blir torrt.

När vi vill lyxa till det har vi mozzarellaost på lasagnen och åh så gott det är!


21 Comments (Open | Close)

21 Comments To "Vegetarisk lasagne"

#1 Comment By Viktoria Schiöler On 6 augusti 2007 @ 08:15

Lasagne är ju bara så bra! Jag brukar använda torra lasagneplattor, vilket min bror högljutt förkastade häromdagen. Han sa att konsistensen blir väldigt mycket bättre med färska – håller du med?

#2 Comment By Tina On 6 augusti 2007 @ 08:55

Konsistensen, ja det är nog möjligt. Jag tycker att färska plattor är snäppet godare. Men det ska nog erkännas att det oftast är tiden som gör att det väger över till färska plattors fördel;)

#3 Comment By Viktoria Schiöler On 6 augusti 2007 @ 15:09

Tiden, ja den är ju också viktig. Förstås.

#4 Comment By Frida On 7 augusti 2007 @ 07:33

jag hade i aubergine i min veggo-lasagne en gång, blev tokgott!

#5 Comment By Tina On 7 augusti 2007 @ 08:01

det kan jag förstå, helt klart värt att provas:)

#6 Comment By Maria – FashionFame On 7 augusti 2007 @ 19:22

oj det här måste jag skriva ner!

#7 Comment By Millan On 27 maj 2008 @ 08:03

Nu har jag testat denna och jag håller med – jättegod! Kommer en rapport i vår blogg om några dagar!

#8 Pingback By Blah Blah » » Blaj blaj On 18 februari 2009 @ 20:22

[...] som en äggsjuk höna och nästan räknat timmarna. Saknar, saknar. Slog ihjäl lite tid och gjorde vegetarisk lasagne enligt det här receptet men med tips från Millan men jag använde inte socker eller mozzarella i [...]

#9 Comment By Dannie On 25 mars 2009 @ 18:24

Gjorde mitt livs forsta lasagne idag med detta receptet. Blev supergott! Ar stolt over mig sjalv =) och stort tack till pickipicki for all inspiration.

#10 Comment By tina On 25 mars 2009 @ 19:33

Åh vad roligt! Och vad glad jag är att du berättar! :D

#11 Comment By Monica On 14 september 2009 @ 18:52

Jag brukar använda qournfärs i min, men jag definitivt prova det här receptet! Låter jättegott.

#12 Comment By tina On 15 september 2009 @ 08:51

Monica: Ja, prova vetja! Jag ska nog också laga den här snart igen, det var så länge sedan sist!

#13 Pingback By Säg hej till en orange matvecka! at pickipicki On 30 oktober 2009 @ 16:41

[...] som saknas! Veckomatsedel Sön Tagliatelle med skaldjur, fänkål och dill Mån Rotfruktspaj Tis Vegetarisk lasagne med keso Ons Kycklinggryta med brysselkål och svamp Tor Trattkantarellsoppa och zucchiniplättar Fre Middag [...]

#14 Comment By jenny On 2 november 2009 @ 20:15

Tack för ett supergott recept! Jag har smulat i bitar av fetaost också i såsen, det blir jättegott mot de lite söta morötterna.

#15 Comment By tina On 2 november 2009 @ 22:54

Jenny: Smart, det ska jag lägga på minnet! Kul att du gillade lasagnen.

#16 Pingback By Nästa veckas mat börjar nu! at pickipicki On 31 januari 2010 @ 09:30

[...] Veckomatsedel Mån Skånsk äggakaka Tis Spenat- och kikärtsbiffar Ons Varm pastasallad Tor Hemkokt ärtsoppa och pannkaka Fre Grön linssoppa med vitlöksbröd Lör Saffransrisotto med fisk och räkor Sön Vegetarisk lasagne med keso [...]

#17 Comment By Disa On 12 december 2012 @ 19:25

Tack för receptet, har inte gjort lasagne innan pga. att det alltid känns så tidskrävande men det här recept var så himla enkelt och smidigt! Nu är lasagnen inne i ugnen, ska bli grymt gott! Jag hade ingen keso hemma så jag körde med spenat istället och så hade jag fetaost över. Nu är jag hungrig! :)

#18 Comment By tina On 12 december 2012 @ 21:36

Disa: Säkert gott med spenat i! Hoppas den inte blev torr utan keso! :-)

#19 Comment By Isflingan On 13 oktober 2014 @ 18:44

Jag håller helt med! D här var bland den godaste lasagne jag ätit :)

#20 Comment By tina On 14 oktober 2014 @ 18:36

Isflingan: Hurra!

#21 Pingback By Lasagne med keso | Familjens recept On 17 januari 2016 @ 16:58

[...] Lättlagad och god vegetarisk lasagne, perfekt med mozzarella på toppen. Från Pickipicki. [...]


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2007/08/vegetarisk-lasagne/

Copyright © 2008-2009 pickipicki