- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Ris a’la malta-variant

Posted By tina On 19 februari 2008 @ 16:34 In apelsin,det smakar jul,efterrätt,gröt,mellis | No Comments

Igår kväll krisade middagsmaten och blev allt annat än lyckad. Missnöjda med den bestämde vi att vi åtminstone skulle få efterrätt.

I ris a’la malta är det egentligen inte apelsin, även om vi alltid kallat vårat apelsinris för ris a’la malta. Men å andra sidan är det inte yoghurt istället för grädde heller. Det här är en det-som-fanns-i-skafferiet-variant.

Ris a’la malta-variant, 2 port
3/4 dl grötris
1,5 dl vatten
3 dl mjölk
lite salt
3-4 dl naturell yoghurt + vaniljsocker efter smak
(alt. vaniljyoghurt)
1 apelsin

Koka upp ris och vatten i 10 minuter. Tillsätt mjölken och lite salt. Låt småputtra på svag värme i ungefär 40 minuter. Låt gröten svalna. Blanda yoghurt med vaniljsocker och rör ner gröt och apelsin delad i små bitar.

small_img_5093.jpg [1]


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2008/02/ris-ala-malta-variant/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/small_img_5093.jpg

Copyright © 2008-2009 pickipicki