- pickipicki - http://www.pickipicki.se -
Ris a’la malta-variant
Posted By tina On 19 februari 2008 @ 16:34 In apelsin,det smakar jul,efterrätt,gröt,mellis | No Comments
Igår kväll krisade middagsmaten och blev allt annat än lyckad. Missnöjda med den bestämde vi att vi åtminstone skulle få efterrätt.
I ris a’la malta är det egentligen inte apelsin, även om vi alltid kallat vårat apelsinris för ris a’la malta. Men å andra sidan är det inte yoghurt istället för grädde heller. Det här är en det-som-fanns-i-skafferiet-variant.
Ris a’la malta-variant, 2 port
3/4 dl grötris
1,5 dl vatten
3 dl mjölk
lite salt
3-4 dl naturell yoghurt + vaniljsocker efter smak
(alt. vaniljyoghurt)
1 apelsin
Koka upp ris och vatten i 10 minuter. Tillsätt mjölken och lite salt. Låt småputtra på svag värme i ungefär 40 minuter. Låt gröten svalna. Blanda yoghurt med vaniljsocker och rör ner gröt och apelsin delad i små bitar.
Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se
URL to article: http://www.pickipicki.se/2008/02/ris-ala-malta-variant/
URLs in this post:
[1] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/small_img_5093.jpg
Click here to print.
Copyright © 2008-2009 pickipicki