- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Ett säkert kort

Posted By tina On 22 februari 2011 @ 14:57 In farmor,gurka,köttbullar,köttfärs | 21 Comments



Förra veckan bjöd vi bästa granntanten på middag. Jag tror att hon ibland tycker att vi lagar lite märklig mat, därför slog vi till på ett säkert kort den här gången. För säg den, oavsett ålder, som inte gillar köttbullar med potatismos, kokta morötter, gräddsås, rårörda lingon och inlagd gurka. Någon sådan kan väl inte finnas va?

Bästa köttbullsreceptet
(anno hemkunskapen 1998)
4 msk skorpsmulor
6 msk vatten
1 gul lök
300 gram nötfärs
4 krm salt
1 krm svartpeppar

Blanda vatten och ströbröd och låt stå en liten stund. Riv löken på rivjärn. Blanda alla ingredienser till en smidig smet. Rulla och stek köttbullarna. Recept för 4 portioner.

Farmors inlagda gurka
Skala och hyvla en gurka med osthyvel. Lägg gurkskivorna i en liten glasburk med lock, tillsammans med en kapsyl ättiksprit, lite socker och klippt persilja. Skaka om ordentligt. Låt dra, förvara i kylskåp.


21 Comments (Open | Close)

21 Comments To "Ett säkert kort"

#1 Comment By Jimmie On 22 februari 2011 @ 15:43

Köttbullar är ju så gott.

#2 Comment By Niklas On 22 februari 2011 @ 16:32

Super snyggt! Gott gott gott med köttbular.

#3 Comment By Hanna On 22 februari 2011 @ 17:16

Köttbullar kan väl ingen motstå? Första gången Christopher var med mig hemma i Sverige lagade mamma köttbullar och han åt och åt. Sen frågade han mig: ‘Can you MAKE this??’ Och ja, mina köttbullar är lika goda som mammas och ändå hade jag aldrig lagat det till honom. :) Har bättrat mig på den punkten nu!

#4 Comment By Fridas kök On 22 februari 2011 @ 18:49

En klassiker jag aldrig tröttnar på. Du har alla rätta tillbehören också. ;-) Nu är denna veckas matsedel spikad men nästa vecka får det allt bli köttbullar!

#5 Comment By Eva On 22 februari 2011 @ 19:35

Det är lustigt med köttbullar… Alla gillar dem – jag också – men samtidigt tycker jag att det är otroligt bökigt och stökigt att tillverka dem! Jag drar mig alltså för det, så när det äntligen, ca en gång om året, lagas köttbullar här blir det riktig fest. Och alltid använder jag mig av samma recept nämligen ‘Bullens köttbullar’ då vet jag att de blir bra.

#6 Comment By Linda – Cupcakefluffan On 22 februari 2011 @ 19:51

Köttbullar och potatismos är ett säkert kort och himla gott :-)

#7 Comment By Linda – Cupcakefluffan On 22 februari 2011 @ 20:29

Nu har jag bakat Carls valnötsbröd, himla gott :-) [1]

#8 Comment By Therese On 22 februari 2011 @ 20:48

Inlagda gurkor är en storfavorit hos oss! Köttbullar också för den delen.

#9 Comment By Emma On 22 februari 2011 @ 21:20

Åh, skönt att kunna vara lite motvals:)
Har aldrig fattade det där me lingon till mat, men resten köper jag!

#10 Comment By Sannas Goda On 22 februari 2011 @ 21:25

mat när den är som bäst!

#11 Comment By Anne-lie- Inspiration On 22 februari 2011 @ 21:36

Ibland gör jag köttbullar med broccoli i…väldigt gott och ger en lite mer fylligare och kansek mer vuxen smak.

#12 Comment By Sofie / Mumsfillibaba On 22 februari 2011 @ 21:42

Oj, så gott! De där gurkorna låter som mammas pressgurka. Det vattnas i munnen. Lingon är ett måste till köttbullar och mos. Kokta morötter var dock ett tag sedan.

#13 Comment By anna On 22 februari 2011 @ 22:50

Åå vad hungrig jag blir! Jag kanske tar en sväng förbi ditt jobb nästa gång.. Men hela potatisar ska det va :)

#14 Comment By Hilda On 23 februari 2011 @ 10:12

Åh va gott! När nästa csn ramlar in så blir det nog till att fira med en sådan lyxmåltid!

#15 Comment By PernillaElmquist On 23 februari 2011 @ 13:57

Satt just och funderade ut meny till kvällens hungriga tonåringar och hittade ditt köttbullerecept. Självklart! Mammas köttbullar får det bli i kväll. Är dessutom en fanatisk pressgurka-älskare!

#16 Comment By tina On 23 februari 2011 @ 14:46

Jimmie: Japp!

Niklas: Tack!

Hanna: Hehe :-D

Frida: Hurra!

Eva: Härligt med köttbullsfest! Kanske dags snart?

Linda: Kul med brödet, ska spanas in!

Therese: Jag ska bättra mig på gurkfronten, det är ju gott till mycket!

Emma: :-O Din tok! Jag ska avgudar lingon! I (fläsk-)pannkaka, i sallad, mmm!

Sanna: Ja faktiskt!

Anne-lie: Nämen vad annorlunda, det måste jag testa. Finhackar du ner broccoli i smeten, eller?

Sofie: Jag kunde inte motstå dom färggranna morötterna i grönsaksdisken. Fint!

Anna: Mina är godare…

Hilda: Äter du gröt såhär i slutet av månaden? Du får snedda över gatan och äta med oss vetja! :-)

Pernilla: Fint det! :-D

#17 Comment By Jennie On 24 februari 2011 @ 12:36

Åhhh köttbullar med lingonsylt, kan det bli bättre :)
Måste bara bli middagsmat nån dag :) Och inlagd gurka, precis som min farmor med gjorde :)

#18 Comment By tina On 24 februari 2011 @ 17:40

Jennie: Farmors-gurka, helt enkelt! :-)

#19 Comment By Anne-lie- Inspiration On 25 februari 2011 @ 14:47

nej jag mixar dem. Lägger ut receptet på köttbullarna i veckan som kommer..:-)

#20 Comment By tina On 26 februari 2011 @ 08:38

Anne-lie: Då ska jag hålla utkik!

#21 Pingback By Maten på kollot | pickipicki On 28 juli 2012 @ 17:45

[...] i kantarellsås med örtstekta grönsaker Gör en köttbullssmet enligt det här receptet. Forma och stek köttbullar. Koka kantarellsås (dela 4 dl kantareller och fräs i smör, salt och [...]


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2011/02/ett-sakert-kort/

URLs in this post:

[1] : http://cupcakesfluffan.blogspot.com/2011/02/valnotsbrod.html

Copyright © 2008-2009 pickipicki