- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

En norrländsk kusin till tacos

Posted By tina On 22 maj 2012 @ 20:50 In sommar | 31 Comments

Jag har fastnat för egentillverkade nachoschips [1], för att det är så förgörande gott. Men så satte Carl ner foten och sa att chips äter man hädanefter bara på fredagar. Det hjälpte därför inte att jag försökte kringå regeln genom att locka med nachostallrik, när vi stod hand i hand med vad-ska-vi-äta-till-middag-paniken i affären tidigare idag. Men just när jag sagt nachostallrik så fick jag syn på tunnbrödsknäcket och såg en norrlänsk kusin till tacos framför mig. Att vi strax därefter ramlade över årets första svenska små färskpotatisar gjorde knappast min idé sämre. Så säg hej till tacons norrländska kusin, en enkel men smakfull snygging.

Norrlandstacos
Koka ägg och färskpotatis. Servera med gravad lax, finhackad rödlök, löjrom, gräddfil och finklippt gräslök. Och tunnbrödsknäcke, såklart.


31 Comments (Open | Close)

31 Comments To "En norrländsk kusin till tacos"

#1 Comment By Johanna On 22 maj 2012 @ 21:01

Två dagar i rad har picki lyckats tweaka till samma rätt som vi ätit till middag till någonting mycket mer spännande än det vi åt. Igår åt vi, visserligen hemmatrillade, men vanliga köttbullar och idag åt vi vegetariska tacos med nachochips. Undrar om vi lyckas en tredje dag i rad imorgon?

#2 Comment By Mårtenssons kök On 22 maj 2012 @ 21:05

Får vi välja så tar vi den Norrländska varianten, mycket hellre än den vanliga varianten:) Den låter som den faller oss mycket bättre i smaken.

#3 Comment By Ansibecki On 22 maj 2012 @ 21:15

Vilken bra idé! Måste testas. Precis som dina granskottsköttbullar! Jag har älgköttfärs i frysen som bara ligger och väntar på att få samsas med enbär och granskott i stekpannan snarast :)

#4 Comment By Christer Erngren (@nukokarjag) On 22 maj 2012 @ 21:57

Jag blir så glad av dina fantastisk färger, recept och kunskap :) Vi kan väl byta, lättrörda hjortron mot några Norrlandstacos?

#5 Comment By Sara Louise On 22 maj 2012 @ 22:19

chokladchokladchoklad, trilla ner i hålet som leder till mitt chokladland! :)fast det där skulle också sitta helt okej som kvällsmys….

#6 Comment By milla On 22 maj 2012 @ 22:36

Vad gott med Norrlandstacos

#7 Comment By Helena mitt i smeten On 22 maj 2012 @ 22:53

Det där såg riktigt gott ut! Och vad sugen jag blev på färskpotatis nu!

#8 Comment By tina On 23 maj 2012 @ 08:11

Johanna: :-D

Mårtenssons kök: Mig med!

Ansibecki: Åh, lyllos dig!

Christer: :-) Det är mycket jag skulle byta bort mot just hjortron!

Sara Louise: Ditt farliga land får jag mig hålla undan vardagar, allt annat vore förödande! ;-)

Milla: Mycket!

Helena: Färskpotatisen var finfin!

#9 Comment By Helena On 23 maj 2012 @ 12:59

Gott! En annan variant borde väl kunna vara att spinna vidare på temat men köra renskav. Det kan också bli norrländsk kebab, inte dumt alls!

#10 Comment By Emmy On 23 maj 2012 @ 13:04

Ja tack, jag tar en norrländsk snygging! Ser härligt sommarfräscht ut. Passar utmärkt en ljummen kväll när fredagsmiddagen intas på altanen, eller vilken annan dag för den del också.

#11 Comment By Hanna On 23 maj 2012 @ 13:28

Så mycket fräschare än tacos! Mumsigt värre ju :)

#12 Comment By tina On 23 maj 2012 @ 13:43

Helena: Mycket bra idé!

Emmy: Snabbmat är det ju dessutom, inte att förglömma.

Hanna: :-)

#13 Comment By Kim On 23 maj 2012 @ 16:16

Sådan här mat är ju precis vad man är sugen på en varm dag som den här. Snabbt, kallt, fräscht! GOTT också kan jag förmoda :)

#14 Comment By cecilia On 23 maj 2012 @ 17:14

Så gott och vilken snyggt bild! Men jag skulle annars sagt att jag just sett snyggaste pavlovan och och hört årets bästa idé i form av rabarbercurd. Ryktades om detta, men jag får kanske hålla mig till twitter :)

#15 Comment By Moma On 23 maj 2012 @ 17:22

Åh, det är en norrlänning jag ska skaffa mig, det här kan jag tänka mig att äta varje fredag till fredagsmys!

#16 Comment By tina On 23 maj 2012 @ 17:42

Kim: Jag kan intyga att det var gott!

Cecilia: :-) Den kommer! Rabarbercurden var god!

Moma: :-D

#17 Comment By Matilda On 23 maj 2012 @ 18:42

Det här låter supergott! :) Verkar perfekt till sommaren nu när nypotatisen kommit. Ska jag testa någon gång. Alltså, det är hårt tunnbröd du använt och brutit i bitar?

#18 Comment By Amy’s piece of cake On 23 maj 2012 @ 20:10

Låter onekligen mycket spännande och gott. Allt som är egentillverkat har en tendens att smaka mums :)

#19 Comment By Sara på Vardag.nu On 23 maj 2012 @ 20:21

Men vad fiffigt! Låter gott! :)

#20 Comment By Annas Gröna Kök On 23 maj 2012 @ 20:46

Så gott det ser ut! Att jag aldrig lär mig att INTE titta in på din blogg när jag är hungrig haha

#21 Comment By tina On 23 maj 2012 @ 20:55

Matilda: Japp!

Amy: Nu är det inte mycket på tallriken som är egentlllverkat, men gott ändå, jag lovar! ;-)

Sara: Fiffigt var ordet!

Anna: Detsamma, kära du! :-)

#22 Comment By Malin´s Diner On 23 maj 2012 @ 21:15

Wow, vilken fin blogg. Det som jag förundras över är hur du hinner. Läste att du studerar till läkare, inte den lugnaste av utbildningar heller.

Kram Malin

Tack för att du kikade in på min blogg!

#23 Comment By Linda- Cupcakesfluffan On 23 maj 2012 @ 21:26

Vilken härlig tallrik

#24 Comment By tina On 23 maj 2012 @ 22:00

Malin: Jag hinner inte hälften av vad jag önskar att jag hann, det ser bara ut så ibland. ;-) Tack för fina ord!

Linda: Sommarhärlig, hurra!

#25 Comment By Lisa – Kreativ bakning ♥ On 23 maj 2012 @ 22:08

sv: Vad trevligt!
Det ser ut som en mycket god & fräsch tallrik ”tacos” det där :)

#26 Comment By tina On 24 maj 2012 @ 08:47

Lisa: Se det var det med! :-)

#27 Comment By Sanna On 25 maj 2012 @ 16:08

Som norrlänning njuter jag till fullo av det här inlägget :)

#28 Comment By tina On 25 maj 2012 @ 17:27

Sanna: :-D

#29 Comment By Jenny On 27 maj 2012 @ 09:28

Det där såg inte tokigt ut alls!

#30 Comment By Nina On 27 maj 2012 @ 12:12

Briljant! Och så fräscht det ser ut! I mina ögon tusen godare än vanliga tacos.

#31 Pingback By Färskpotatis i mitt hjärta | pickipicki On 7 juni 2012 @ 17:49

[...] när vi hade tema färskpotatis i P4 Morgon Uppland passade vi på att laga Norrlandstacos. Det är ett prima sätt att låta den allra första svenska potatisen göra entré i fint [...]


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2012/05/en-norrlandsk-kusin-till-tacos/

URLs in this post:

[1] egentillverkade nachoschips: http://www.pickipicki.se/2012/03/idag-ater-vi-chips-och-dipp-till-frukost/

Copyright © 2008-2009 pickipicki