- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Sommarmaten är här nu

Posted By tina On 25 maj 2012 @ 07:23 In sommar,soppa | 12 Comments

Igår kväll svalkade vi oss med gazpacho till middag. Årets första kalla soppa, efter en dag där solglasögonen åkt på, jag varit barfota i mina sandaler och syréndoften låg som en slöja över mina kvarter. Det fanns helt enkelt inget alternativ.  För att vi skulle bli mätta plockade vi krutongerna ur soppan och pyntade dom med tillbehör. Tapenaden bjöd på sältan, och så premiärsmakade vi mandelsmör för första gången. Ni som gillar jordnötssmör, missa inte detta. 

Recepten
Gazpacho [1] som för övrigt är en prima mingelsoppa att servera ur glas på bufféer såhär års (samt ett recept på en kikärtsgazpacho med spenat- och getostfyllt bröd).
Tapenade [2], fina sommarsältan.


12 Comments (Open | Close)

12 Comments To "Sommarmaten är här nu"

#1 Comment By Anna/Frostrosor On 25 maj 2012 @ 08:53

Sommarmiddag – härligt! Och älskade Kastehelmi, den servisen är för ljuvlig!

#2 Comment By Emilia On 25 maj 2012 @ 08:59

Jag gjorde gazpacho med rabarber häromdagen. Mums så gott och somrigt!

#3 Comment By Elin On 25 maj 2012 @ 12:17

Fantastisk bilde. Gazpacho er ypperlig i sommervarmen :-) Ønsker deg en riktig god helg til deg.

#4 Comment By Alexandra – kärlek på tallrik On 25 maj 2012 @ 17:14

Åh vilken härlig bild! Och jag håller med om mandelsmöret – det är fruktansvärt gott (men tyvärr är prislappen inte särskilt studentvänlig) :D

#5 Comment By tina On 25 maj 2012 @ 17:27

Anna: Gillar dom mycket! :-)

Emilia: Åh, receptet?!

Elin: Detsamma!

Alexandra: Finsmör!

#6 Comment By Mårtenssons kök On 25 maj 2012 @ 19:21

Ljuvlig sommarmat, fin idé att pimpa krutongerna!

#7 Comment By JENNYS MATBLOGG On 26 maj 2012 @ 11:11

SÅ gott det ser ut :)

#8 Comment By Kim On 26 maj 2012 @ 12:47

Ah gazpacho, finemang! Gick förbi ett fik här i krokarna i veckan de erbjöd ”varm gazpacho”?? Är inte grejen att den ska vara just kall..?

#9 Comment By Viktoria On 26 maj 2012 @ 16:07

Tack, nu fick jag en förrättsidé till min makes födelsedag på fredag!

Du undrade hur det går med kolonilotten! Jotack, det är riktigt grönt och saftigt där borta. Och några små fröer börjar ta sej. I de goda stunderna tänker jag att vi bara ska äta egenodlat i sommar.

Hoppas det är bra med er (det verkar så).

#10 Comment By Catta On 26 maj 2012 @ 21:00

Jag blev så glad när min Ica-handlare äntligen tog in mandelsmör och cashewsmör. Jag har liksom stått där med min mixer under tjugo minuter och skrapat och skrapat…
Äntligen hinner jag jobba också..!

#11 Comment By tina On 26 maj 2012 @ 21:08

Mårtenssons kök: :-)

Jenny: Vilken tur! ;-)

Kim: Jo, någon har missuppfattat något, helt klart!

Viktoria: Vad fint att höra! :-) Hurra för egen lott, jag vill också ha ett trädgårdsland att pyssla om/skörda.

Catta: Hehe!

#12 Comment By Frida On 1 juni 2012 @ 15:43

Soppan passar perfekt i de vackra Iittala-skålarna! :)


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2012/05/sommarmaten-ar-har-nu/

URLs in this post:

[1] Gazpacho: http://www.pickipicki.se/2011/06/kall-soppa-for-varma-dagar/

[2] Tapenade: http://www.pickipicki.se/2012/04/nu-formtoppar-vi-aggen/

Copyright © 2008-2009 pickipicki