- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Nu rostar vi blomkålen!

Posted By tina On 5 september 2013 @ 07:12 In blomkål,P4 Morgon Uppland | 6 Comments

Godmorgon! Starta P4 Uppland [1] vetja, om en liten stund ska jag berätta exakt hur mycket jag gillar rostad blomkål och varför.

Rostad blomkål
Skiva blomkålen tunt (0,5-1 cm). Vänd runt i ett par matskedar olivolja och lägg kålen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över flingsalt och lite svartpeppar. Rosta mitt i ugnen i 250 grader i ca 15 min, blomkålen får gärna få färg (kasta in en näve pumpakärnor sista 5 min). Pressa en vitlöksklyfta i en 1 dl tjockyoghurt för tillhörande god dippsås till. Ät blomkålen som den är eller som tillbehör till t ex goda fiskbiffar [2].


6 Comments (Open | Close)

6 Comments To "Nu rostar vi blomkålen!"

#1 Comment By Fröken Dill On 5 september 2013 @ 09:18

Jag älskar blomkål i alla dess former, men rostad eller friterad är nog allra godast!

#2 Comment By Martina On 5 september 2013 @ 17:55

Åh, det är ju så gott att rosta blomkål, det gör jag alldeles för sällan!

#3 Comment By Sara på Vardag.nu On 7 september 2013 @ 16:10

Blomkål är gott ibland och mindre gott ibland men så här års och särskilt efter en runda i ugnen – då är den finfin!

#4 Comment By tina On 9 september 2013 @ 08:34

Fröken Dill: Friterad har jag aldrig smakat, spännande!

Martina: Jag med!

Sara: :-)

#5 Comment By Nässelblom & choklad On 12 september 2013 @ 13:42

Åh det här måste bli supergott! Perfekt nu när det finns så fin blomkål att få tag på.

#6 Comment By tina On 24 september 2013 @ 20:39

Nässelblom&choklad: Ja! :-)


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2013/09/nu-rostar-vi-blomkalen/

URLs in this post:

[1] P4 Uppland: http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=114&grupp=19462

[2] fiskbiffar: http://www.pickipicki.se/2011/10/laxburgare-med-sotpotatispommes/

Copyright © 2008-2009 pickipicki