- pickipicki - http://www.pickipicki.se -
Nu rostar vi blomkålen!
Posted By tina On 5 september 2013 @ 07:12 In blomkål,P4 Morgon Uppland | 6 Comments
Godmorgon! Starta P4 Uppland [1] vetja, om en liten stund ska jag berätta exakt hur mycket jag gillar rostad blomkål och varför.
Rostad blomkål
Skiva blomkålen tunt (0,5-1 cm). Vänd runt i ett par matskedar olivolja och lägg kålen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över flingsalt och lite svartpeppar. Rosta mitt i ugnen i 250 grader i ca 15 min, blomkålen får gärna få färg (kasta in en näve pumpakärnor sista 5 min). Pressa en vitlöksklyfta i en 1 dl tjockyoghurt för tillhörande god dippsås till. Ät blomkålen som den är eller som tillbehör till t ex goda fiskbiffar [2].
Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se
URL to article: http://www.pickipicki.se/2013/09/nu-rostar-vi-blomkalen/
URLs in this post:
[1] P4 Uppland: http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=114&grupp=19462
[2] fiskbiffar: http://www.pickipicki.se/2011/10/laxburgare-med-sotpotatispommes/
Click here to print.
Copyright © 2008-2009 pickipicki
6 Comments To "Nu rostar vi blomkålen!"
#1 Comment By Fröken Dill On 5 september 2013 @ 09:18
Jag älskar blomkål i alla dess former, men rostad eller friterad är nog allra godast!
#2 Comment By Martina On 5 september 2013 @ 17:55
Åh, det är ju så gott att rosta blomkål, det gör jag alldeles för sällan!
#3 Comment By Sara på Vardag.nu On 7 september 2013 @ 16:10
Blomkål är gott ibland och mindre gott ibland men så här års och särskilt efter en runda i ugnen – då är den finfin!
#4 Comment By tina On 9 september 2013 @ 08:34
Fröken Dill: Friterad har jag aldrig smakat, spännande!
Martina: Jag med!
Sara: :-)
#5 Comment By Nässelblom & choklad On 12 september 2013 @ 13:42
Åh det här måste bli supergott! Perfekt nu när det finns så fin blomkål att få tag på.
#6 Comment By tina On 24 september 2013 @ 20:39
Nässelblom&choklad: Ja! :-)