- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Vi slår in svamp i paket!

Posted By tina On 19 september 2013 @ 07:29 In P4 Morgon Uppland,paket,svamp | 8 Comments

Jodå, rubriken talar faktiskt sanning. Om en liten stund slår vi in paket i P4 Morgon Uppland [1]. Lyssna vetja alternativt paketera dina egna svamppresenter. 

Filodegsknyten fyllda med svamp
1 paket filodegsark
25 g smör
350 g kantareller
0,5 purjolök
1 näve savoykål
1 näve färsk spenat
0,5 vitlöksklyfta
0,5 tsk salt
1,5 krm salt
250 g ricottaost
1 uppvispat ägg

Fräs finhackade kantareller, finstrimlad purjolök och savoykål i smör i en stekpanna. Stek tills svampens vätska kokat in, ca 5 min. Pressa i vitlök och smaka av med salt och peppar, tillsätt spenaten. Stek en liten stund till, ta av stekpannan från plattan och rör ner ricottaosten. Lägg upp filodegsarken på en stor skärbräda, låt dom ligga under en fuktad handduk, ta fram ett i taget. Dela arken i bitar, ca 1*2 dm. Lägg 2 msk fyllning i ena hörnet och vik ihop till trekantiga paket. Det blir ca 15 filodegsknyten. Lägg knytena på en plåt med bakplåtspapper pch pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 min.

Ännu fler paket
Parmapaket fyllda med pasta, tomat och ost [2]
Filodegsknyten med fetaost och spenat [3]
Vietnamesiska vårrullar [4]
Kåldomar i det röda köket [5]


8 Comments (Open | Close)

8 Comments To "Vi slår in svamp i paket!"

#1 Comment By Fröken Dill On 19 september 2013 @ 10:11

”Äntligen” väder som möjliggör svamp i skogen! Har aldrig testat att fylla filodeg med svamp, men det verkar smart och supergott.

#2 Comment By Hanna On 19 september 2013 @ 14:05

Muuuums, så gott detta ser ut och låter!

#3 Comment By Ann-Louise On 19 september 2013 @ 22:31

Men hallå där – det där låter ju helt förträffligt! Jag har ett halvt paket filodeg i frysen som blev över från tidigare misslyckade experiment som längtar efter att bli använt. Yum-o!

#4 Comment By Sonja {Dagmars Kitchen} On 20 september 2013 @ 09:19

Men mums vad gott! Savoykål och svamp som är så gott ihop. Måste göras under helgen!

#5 Comment By mamman On 20 september 2013 @ 12:30

Skulle sitta bra med en svamp pirog, är hungrig

#6 Comment By Kim On 20 september 2013 @ 22:35

Svamp har jag en masse från kära mor och far som plockar och torkar. Och jag – jag äter.

#7 Comment By Emmy On 22 september 2013 @ 22:26

Åh, så gott! Jag älskar filodegsknyten. I dina gömde sig dessutom en helt skatt av smaker.

#8 Comment By tina On 24 september 2013 @ 20:59

Fröken Dill: :-) Ja, äntligen regn! Halvvägs in i september får man faktiskt säga så!

Hanna: Mums ja!

Ann-Louise: Dina svamppiroger står fö fortfarande på att-laga-listan, längtar.

Sonja: Ja, savoykål är gott.

Mamman: <3

Kim: Bra deal!

Emmy: Filodegsknyten är verkligen toppen!


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2013/09/vi-slar-in-svamp-i-paket/

URLs in this post:

[1] P4 Morgon Uppland: http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=323&grupp=18599

[2] Parmapaket fyllda med pasta, tomat och ost: http://www.pickipicki.se/2013/02/kanske-ett-litet-paket-till-middag/

[3] Filodegsknyten med fetaost och spenat: http://www.pickipicki.se/2012/01/finfina-filodegsknyten-med-fetaost/

[4] Vietnamesiska vårrullar: http://www.pickipicki.se/2010/10/nagonstans-mellan-thailand-och-vietnam/

[5] Kåldomar i det röda köket: http://www.pickipicki.se/2010/09/kaldolmar-att-vara-stolt-over/

Copyright © 2008-2009 pickipicki