- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Om jag fortfarande matbloggat, del 4

Posted By tina On 31 juli 2014 @ 12:04 In jordgubbar,salsa | 6 Comments

Om jag fortfarande hade varit en sån som bloggar om mat, så hade jag tidigt imorse berättat att det var dags att starta radion [1]. Hade jag gjort det hade ni fått höra två saker. Dels hur man låter när man drabbats av solsting och försöker ta sig samman. Dels hur man svänger ihop en jordgubbssalsa. Det finns dom som tror att jordgubbseran är över så här i sista andetaget av juli och att jordgubbarna som säljs smakar lite klent. Det är ju förvisso riktigt på sätt och vis, men om jag fortfarande hade varit en sån som bloggar om mat så hade jag berättat att det är nu som dom sena jordsgubbssorterna dyker upp hos dom lokala jordgubbsodlarna. Dom där jordgubbarna som inte har så bråttom och som har tagit sig tid att bli riktigt röda och söta. Tänk om ni hade vetat, kanske hade ni dansat jordgubbssalsa ikväll.

Jordgubbssalsa
400 g jordgubbar
0,5 rödlök
1 gul chilipeppar
0,5 kruka basilika
1 lime
1 tsk ljus balsamvinäger
1 tsk honung
1 tsk rapsolja
svartpeppar och lite flingsalt
ev avokado, tomat el liknande

Finhacka jordgubbar, rödlök, chilipeppar och basilika, blanda alltsammans i en bunke. Riv över skal från en lime. Rör ihop honung, saft från en halv lime samt olja och vinäger i en liten skål och rör sedan ner detta i salsan. Smaka av och tillsätt ytterligare av någon ingrediens om det behövs, samt lite svartpeppar och salt. För en matigare salsa hacka ner t ex avokado eller tomat. Låt stå svalt, servera som tillbehör till exempelvis grillat såsom halloumi eller kött.


6 Comments (Open | Close)

6 Comments To "Om jag fortfarande matbloggat, del 4"

#1 Comment By erik On 31 juli 2014 @ 20:32

Är du en sån som fortfarande åker till gräsö om helgerna och går på bakloppan?

#2 Comment By tina On 1 augusti 2014 @ 08:58

Åh Erik! Vid ett tillfälle i somras var jag en sån som gick på bakloppan (och fyndade en picknickväskan). Imorgon tidigt kommer vi med båten från finska sommarkollot och om jag känner oss själva rätt är vi kanske lite för trötta för att fara iväg medesamma. Är ni där om vi ångrar oss?

#3 Comment By erik On 1 augusti 2014 @ 14:14

Vi åker ut om någon timme och är där hela helgen.

#4 Comment By erik On 1 augusti 2014 @ 21:11

Fast vi tar nog också sovmorgon. Är ni hemma på söndag eftermiddag? Isf kan vi sladda förbi

#5 Comment By Sandras Matkrypin On 2 augusti 2014 @ 15:47

Salsan ser supergod ut!

#6 Comment By tina On 2 augusti 2014 @ 18:51

Erik: Hemma eller på Ulva kvarns bakluckeloppis där vi ska träffa några kompisar och fika. Ring när ni är på väg så bjuder jag på fika om vi är hemma. :-)

Sandra: :-) Tur, god är den!


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2014/07/om-jag-fortfarande-matbloggat-del-4/

URLs in this post:

[1] radion: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=323

Copyright © 2008-2009 pickipicki