- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Påsk i sista minuten

Posted By tina On 4 april 2015 @ 08:13 In påsk | 6 Comments

Nu ska jag berätta hur man trollar fram påskstämning på mindre än en timme. 1) Ta fram knappnål och ägg. Picka ett litet hål i ena änden och ett litet större hål  andra änden. Blås ut innehållet och spara (tre stycken ägg blir nämligen en prima omelettrulle lite längre ner i inlägget). 2) Tvätta äggen och måla dom med vattenfärger. 3) Knyt fast sytråd på en avbruten tändsticka, pilla in tändstickan i det större hålet på ägget och häng upp äggen i ett påskris. 4) Känn dig nöjd, fira med att göra omelettrullar. Ät rullarna som dom är, eller skiva dom och servera som snittar på påskbordet. Så där ja, nu var det påsk.

Omelettrulle fylld med färskost, lax och gräslök
Vispa ihop 3 st ägg tillsammans med en nypa salt, lite svartpeppar och finklippt färsk dill. Värm lite smör i en stekpanna på medelhög värme, häll i äggen och stek ca 2 min eller tills omeletten stelnar. Vänd försiktigt och stek ytterligare 1 min. Omeletten ska helst inte få färg. Flytta över till en tallrik och låt svalna.

Fyllning: bred på ett lager naturell färskost över hela omeletten. Lägg på ett par skivor kallrökt lax och klipp över gräslök. Rulla ihop. Ät som den är eller skiva i 2 cm tjocka skivor och servera som snittar på påskbordet.

Omelettrulle med smak av saffran fylld med färskost, dill och tångkaviar
Vispa ihop 3 st ägg tillsammans med en nypa salt, lite svartpeppar och ett par nypor saffran. Värm lite smör i en stekpanna på medelhög värme, häll i äggen och stek ca 2 min eller tills omeletten stelnar. Vänd försiktigt och stek ytterligare 1 min. Omeletten ska helst inte få färg. Flytta över till en tallrik och låt svalna.

Fyllning: bred på ett lager naturell färskost över hela omeletten. Klipp dill fint över hela omeletten, lägg en rad tångkaviar tvär över hela omeletten. Rulla ihop. Ät som den är eller skiva i 2 cm tjocka skivor och servera som snittar på påskbordet.


Säg omelett!

 Fler snabba påsktips i sista minuten
Matjessillfat med brynt smör [1]
Ägghalvor med tapenade och dillpesto [2]
Världens snabbaste påskgodis [3]
Äggpyntartipsen  [4]


6 Comments (Open | Close)

6 Comments To "Påsk i sista minuten"

#1 Comment By I huvudet på Elvaelva On 4 april 2015 @ 09:13

Men åh, vad smart!! Det där med omelettrulle alltså. Briljant! Det får det bli i afton.
En riktigt go påsk önskar jag dig.

#2 Comment By Mårtensson kök On 4 april 2015 @ 09:57

Ja du, där snackar vi nostalgiska minnen! Blåst och målat ägg det har vi båda gjort som småglyttar, det var tider det :)
Omelettrulle är en mycket trevlig uppfinning, och gott framför allt.
Glad påsk till dej!

#3 Comment By STdoktor On 5 april 2015 @ 10:31

Åh, jag hörde inslaget om omelettrullarna på radion. Nu får jag se hur goda de ser ut också.

#4 Comment By Lotta On 7 april 2015 @ 20:14

Vilken trevlig idé, tack för den!

#5 Comment By Kim On 8 april 2015 @ 14:47

Omelett! Och glad påsk såhär lite i efterhand….

#6 Comment By tina On 1 maj 2015 @ 19:34

Elvaelva: Tack! :-)

Mårtenssons: :-)

ST-doktor: Det var det värsta!

Lotta: Varsågod vetja!

Kim: Tack, såhär lite i efterhand. :-)


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2015/04/pask-i-sista-minuten/

URLs in this post:

[1] Matjessillfat med brynt smör: http://www.pickipicki.se/2011/04/godmorgon-2/

[2] Ägghalvor med tapenade och dillpesto: http://www.pickipicki.se/2012/04/nu-formtoppar-vi-aggen/

[3] Världens snabbaste påskgodis: http://www.pickipicki.se/2012/04/jamen-glad-pask-da/

[4] Äggpyntartipsen : http://www.pickipicki.se/2009/04/paskknytis-anno-2009/

Copyright © 2008-2009 pickipicki