- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Titta, här är kantarellcarbonaran!

Posted By tina On 6 augusti 2015 @ 06:26 In kantareller,pasta,svamp | 6 Comments

Förra veckan stannade mitt instagramflöde upp för en stund när jag såg en bild med tillhörande ord carbonara med kantareller, västerbottensost och rökt sidfläsk. Det var ett sånt jag-vill-nog-inte-äta-någonting-annat-i-resten-av-mitt-liv-ögonblick. Som så många gånger förr var det matidolen Anna Billing som var upphovsman till genidraget. Eftersom bilden inte försvunnit ur mitt minne ställde jag mig i köket igår kväll och gjorde ungefär så som jag tänker mig att man gör när man tilllagar en carbonara med kantareller, västerbottensost och rökt sidfläsk. Idag tar jag med mig kantarellerna till radion och gör det igen. Den som vill höra hur det låter startar P4 Uppland nio minuter över halv åtta.

Carbonara med rökt sidfläsk, kantareller
och västerbottensost 

150-200 g rökt sidfläsk
4 port spaghetti
0,5 kg färska kantareller
1 färsk gul lök
smör att steka svamp/lök i
1 dl grädde
2 dl riven västerbottensost
2-3 äggulor
färska örter (t ex timjan, gräslök, persilja)
salt och svartpeppar

Rensa och dela större svampar i mindre bitar. Finhacka löken. Stek löken i smör, tillsätt svamp och låt steka tills vätskan kokat bort, smaka av med salt och lite peppar efter behag. Ställ åt sidan. Koka spaghettin. Tärna och stek sidfläsket, låt rinna av på hushållspapper. Vispa ihop äggulor, grädde och hälften av den rivna osten i en bunke. Rör ihop pasta, sås, sidfläsk och svamp i stekpannan. Rör ner resten av den rivna osten. Toppa med färska örter och nymalen svartpeppar. Servera direkt.

Ännu mer Anna Billing?
Fina kokboken Alla hönsen hemma [1]
Bloggen och receptskatten: Skånska skafferiet [2]

Ännu mer kantareller?
Kantarellrisotto [3]
Stekt kantarellsmörgås med örtsmör [4]
Soppan med svampen [5]
Små pizzaor med västerbottensost och kantareller [6]
Favoritpajen [7]


6 Comments (Open | Close)

6 Comments To "Titta, här är kantarellcarbonaran!"

#1 Comment By Mille On 17 augusti 2015 @ 09:28

Hej, Det där lät ju super gott!

Sökte i ditt sökfält om du hade något gurkrecept på lager, men fann inget.
Jag lade in gurka förr men så förlorade jag receptet. Kommer ihåg att jag hade både lök, dillkronor, vinbärsblad, senapsfrön och pepparrot mm.
Har du något som du är villig att dela med dig av?
Ha de gott,
Camilla

#2 Comment By Kim On 17 augusti 2015 @ 17:36

Oj. Ojojoj. Låter ljuvligt.

#3 Comment By Maria On 20 augusti 2015 @ 12:00

Väldigt god! Samtliga i familjen uppskattade den. Tom sonen åt svampen eftersom han sannolikt inte förstod att det var svamp! Lite mer fläsk nästa gång så blir det perfekt!

#4 Comment By Kai On 1 september 2015 @ 11:07

Säkerligen skitgott :) Vilka härliga smaker.

#5 Comment By STdoktor On 3 september 2015 @ 19:42

Åh, det måste, måste jag prova.

#6 Comment By milla On 20 september 2015 @ 15:53

Åh vad gott :)


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2015/08/titta-har-ar-kantarellcarbonaran/

URLs in this post:

[1] Fina kokboken Alla hönsen hemma: http://www.bokus.com/bok/9789178434732/alla-honsen-hemma-och-farska-agg-i-koket/

[2] Bloggen och receptskatten: Skånska skafferiet: http://skafferiet.taffel.se/

[3] Kantarellrisotto: http://www.pickipicki.se/2011/09/kom-och-at-min-kulturnattsrisotto/

[4] Stekt kantarellsmörgås med örtsmör: http://www.pickipicki.se/2014/07/nu-blir-det-kantarellradio/

[5] Soppan med svampen: http://www.pickipicki.se/2009/07/ett-vykort-till-pappan-som-ar-pa-kollo/

[6] Små pizzaor med västerbottensost och kantareller: http://www.pickipicki.se/2012/07/skogen-ar-gul/

[7] Favoritpajen: http://www.pickipicki.se/2007/08/herr-och-fru-kantarell/

Copyright © 2008-2009 pickipicki