Kontakta Tina
I det röda köket hemma på min gata i stan fastnar inga ansikten på bild, med några få undantag. Det är alltså såhär jag och det röda köket ser ut bakom kulisserna. Jag är nutritionist/näringsfysiolog, nyutexaminerad läkare, 30 år och Uppsalabo. Jag är också tokig i att laga mat, tänka på mat, prata om mat, fotografera och skriva om mat och inte minst är jag tokig i att äta mat.
Om du har någon fråga eller vill dela med dig av ett recept så går det bra att använda kontaktformuläret nedan, alternativt att skicka ett mail till tina@pickipicki.se. Det går också bra att anlita mig för foto- och skrivjobb samt uppdrag kopplade till mat och nutrition (läs mer om pickipickis matfoton här). Jag innehar F-skattsedel.
Lite mer picki?
Varje torsdagsmorgon kl 07.39 i P4 Morgon Uppland.
Ibland i podcastexperimentet picki, matgeek och poden, där jag pratar och smakar mat tillsammans med Johan Hedberg. Avsnitten finns på iTunes samt här.
Kontaktformulär
5 kommentarer till “Kontakta Tina”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
[...] Tina Nutritionist/näringsfysiolog. 26 år och Uppsalabo. Tokig i att laga mat, läsa om mat, [...]
Gjorde saffransbullarna med polish de blev väldigt konstiga måste vara ngt fel i receptet. Smaken var det dock inget fel på. Eller så var det polishen som inte ”tog” sig
Hej Rosa! Vad tråkigt att lussebullarna inte blev bra, allra särskilt med tanke på att det är de godaste lussebullar jag någonsin ätit. C som bakade tror som du att din fördeg inte tog sig. Nu gissar jag att du kanske inte tänkt baka bullarna igen, men om du gör det och du nästa gång skulle misstänka att fördegen/poolishen inte tagit sig (den ska resa sig och inte stå för länge efter det), tillsätt då mer än 5 g jäst så att bullarna får fart ändå. Tack för din kommentar!
potatislåda, imelletty perunalaatikko
ca 1 kg potatis
3 msk vetemjöl
smör, mjölk , salt
Koka potatis m skal på. Skala varma och mosa. blanda med 1 msk smör och vetemjöl. Läck på locket och låt stå på en varm plats ca 3-4 timmar. Smaka av och när den är lagom sötaktig ( ordet imel finns inte i svenskan). Blanda i mjölken till en lagom lös mos. Smaka av m salt.Häll över i en smord form . På med några smörklikkar och ha i ugnen i ca 1 timmei 175 C.
Mamman: Tack, lådan var god! :-)