Kontakta Tina

den 5 november 2009, kl 22:05

I det röda köket hemma på min gata i stan fastnar inga ansikten på bild, med några få undantag. Det är alltså såhär jag och det röda köket ser ut bakom kulisserna. Jag är nutritionist/näringsfysiolog, nyutexaminerad läkare, 30 år och Uppsalabo. Jag är också tokig i att laga mat, tänka på mat, prata om mat, fotografera och skriva om mat och inte minst är jag tokig i att äta mat.

Om du har någon fråga eller vill dela med dig av ett recept så går det bra att använda kontaktformuläret nedan, alternativt att skicka ett mail till tina@pickipicki.se. Det går också bra att anlita mig för foto- och skrivjobb samt uppdrag kopplade till mat och nutrition (läs mer om pickipickis matfoton här). Jag innehar F-skattsedel.

Lite mer picki?
Varje torsdagsmorgon kl 07.39 i P4 Morgon Uppland.
Ibland i podcastexperimentet picki, matgeek och poden, där jag pratar och smakar mat tillsammans med Johan Hedberg. Avsnitten finns på iTunes samt här.

Kontaktformulär

Ditt namn (obligatoriskt)

Din e-post (obligatoriskt)

Hemsida

Ämne

Ditt meddelande

Skriv ut sida

5 kommentarer till “Kontakta Tina”

 1. Pickipicki, en bra matblogg – PrimaSchwedisch kl 16:19, den 6 mars 2011

  [...] Tina Nutritionist/näringsfysiolog. 26 år och Uppsalabo. Tokig i att laga mat, läsa om mat, [...]

 2. Rosa kl 19:46, den 2 december 2012

  Gjorde saffransbullarna med polish de blev väldigt konstiga måste vara ngt fel i receptet. Smaken var det dock inget fel på. Eller så var det polishen som inte ”tog” sig

 3. tina kl 23:09, den 2 december 2012

  Hej Rosa! Vad tråkigt att lussebullarna inte blev bra, allra särskilt med tanke på att det är de godaste lussebullar jag någonsin ätit. C som bakade tror som du att din fördeg inte tog sig. Nu gissar jag att du kanske inte tänkt baka bullarna igen, men om du gör det och du nästa gång skulle misstänka att fördegen/poolishen inte tagit sig (den ska resa sig och inte stå för länge efter det), tillsätt då mer än 5 g jäst så att bullarna får fart ändå. Tack för din kommentar!

 4. mamman kl 17:45, den 7 december 2012

  potatislåda, imelletty perunalaatikko
  ca 1 kg potatis
  3 msk vetemjöl
  smör, mjölk , salt
  Koka potatis m skal på. Skala varma och mosa. blanda med 1 msk smör och vetemjöl. Läck på locket och låt stå på en varm plats ca 3-4 timmar. Smaka av och när den är lagom sötaktig ( ordet imel finns inte i svenskan). Blanda i mjölken till en lagom lös mos. Smaka av m salt.Häll över i en smord form . På med några smörklikkar och ha i ugnen i ca 1 timmei 175 C.

 5. tina kl 17:12, den 9 december 2012

  Mamman: Tack, lådan var god! :-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen