Traditioner är till för att hållas
När farmor och farfar var barnvakt åt mig och min syster när vi var små bjöds vi alltid på pickipicki när det var barnprogram framför teven. Skalade äpplen som delats i mindre bitar och som åts med tandpetare.
Dom senaste åren har jag infört pickipicki hemma hos oss. Pickipicki är det allra bästa mellanmålet och ett bra substitut för kvällssnask när man är sugen men egentligen inte vill snaska.
Pickipicki
1 äpple, allra helst ett svenskt
1 tandpetare
(kanel och kardemumma)
Skala äpplet om du vill, själv brukar jag låta bli. Dela äpplet i mindre bitar och lägg bitarna förslagsvis i favoritmuggen. Nu när jag gör pickipicki själv brukar jag pudra över kanel och stött kardemumma. Pickipicki kan bara ätas med tandpetare.
Publicerad i äpple, farfar, pickipicki, tradition | Kommentarer (18) Skriv ut inlägg18 kommentarer till “Traditioner är till för att hållas”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Smart! Ska jag göra ngn kväll. Kombinationen kanel/kardemumma är oslagbar, och känns sött konstigt nog. Jag brukar käka banan doppad i kanel. :)
Åh, jag som älskar kanel och kardemumma! Pickipicki har jag inte testat innan, det är nog dags nu! :)
Vad roligt att du håller fast vid pickipicki. Av någon anledning blir äpplena så goda att äta i mindre bitar. Jag brukar gärna lägga fram äppelklyftor om det är film och snackskväll. Äppelklyftorna brukar vara populära, men jag har inte gjort på det ”riktiga” sättet med tandpetare. Fin bild!
hihi, så gulligt!
åh vilket gulligt barndomsminne att föra vidare! Själv åt mormor och jag dockpotatis med tandpetare, och direkt ur kastrullen med lite smör skulle det vara. Dockpotatis var de där pyttepyttesmå färskpotatisarna som det kan bli när man odlar själv.
Bra tips!
Härlig blogg du har! Du är nu bokmärkt :)
Jag trodde pickipicki stod för att du var ”picki” som i kräsen. :)
Haha, picky! Det har jag aldrig tänkt på! Nej, särskilt kräsen är jag faktiskt inte. Äter i princip allt utom gröna ärtor! :P
[...] om pickipicki finns här. Filed under Matbloggspriset, drömmer jag?, tävling | Skriv ut [...]
På 50-talet när jag var barn serverade min farmor samma
men eftersom jag var väldigt liten så hon hyvlade äpplena!
Mums minns jag!
[...] äta mat utomhus ska inte underskattas (och visst blir jag lite extra glad när fler än jag gillar pickipicki). Matsäck är för övrigt halva nöjet med utflykter såhär års och i eftermiddags pratade jag [...]
[...] jag tipsa om ett bra alternativ till pannkakssylt, nämligen pannkakspickipicki. Gör som vanlig pickipicki men riv äpplena istället för att tärna dem. Och ät med kniv och gaffel, tandpetare i all ära, [...]
[...] Med detta vill jag bara påminna er, och framförallt mig själv, om att fruktsallad inte är att underskatta. Varken som mellis eller som efterrätt. Tvärtom, det finns ingen hejd på mig när någon dukar fram fruktsallad. Med några tandpetare i så blir den dessutom snudd på kusin till pickipicki. [...]
[...] pickipicki är? Det kan du läsa mer om här, på en av mina favoritbloggar. Ha en go’ [...]
Hej Tina! Jag skrev lite om pickipicki på min blogg, hoppas du tycker det var okej. Annars får du säga ifrån så gör jag om/tar bort!
Länken: http://lekmedmaten.wordpress.com/2010/08/13/min-egna-pickipicki/
Ha det!
Ingen blir gladare än jag när pickipicki sprids:-)
Om du känner dig lite mindre nyttig måste du pröva denna äppeldipp som jag lärde mig äta i USA :)
2 dl jordnötssmör
2 dl farinsocker
200 g philadelphiaost eller liknande
0,5 dl mjölk
Mixa ihop allt till en slät smet. Skär äpplen i klyftor och dippa! Mums.
K: Haha, vilken röra! Ursprung Amerikat, jag är inte förvånad. Men jag har ju faktiskt en burk jordnötssmör i skafferiet som jag inte vet vad jag ska göra av! Tack för tips! :-D