Tagliatelle med skaldjur, fänkål och dill

den 30 september 2007, kl 18:02

Laga mat är bland det roligaste jag vet, ändå känns det som en stor lyx att få åka hem till föräldrarna när det är helg och bli bjuden på god mat. Ikväll lagade mamman en lite omgjord variant av ett recept ur Buffés septembernummer.

Tagliatelle med skaldjur, fänkål och dill, 4 personer
4 portioner färsk tagliatelle
1 purjolök
1 liten fänkål
1-2 msk olja
1 knippe dill
2 mogna avokado
1 dl grönsaksbuljong
300 gram räkor och kräftstjärtar
1 ask körsbärstomater
riven parmesan
salt, peppar

Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen. Strimla purjolök och fänkål, stek dessa mjuka i oljan. Hacka dillen, dela avokadon i mindre bitar. Tillsätt dill och buljong till purjolök- och fänkålsblandningen och låt det bli varmt. Vänd ner tagliatelle, avokado, räkor, kräftstjärtar och körsbärstomater. Krydda, strö över riven parmesan och servera genast.

(I orginalreceptet är det vin istället för buljong, inga kräftstjärtar och 100 gram grovriven parmesan som vänds ner tillsammans med resten.)

Det här kommer jag laga igen, jättegod mat!

Skriv ut inlägg

Äppelfabriken

den , kl 17:40

Idag har vi klättrat i träden hemma hos farmor och farfar. Plockat tre olika sorters äpplen som blev äppelmos och äppelchips. Äppelmoset ska räcka ett år, äppelchipsen tog slut på en kvart.

Äppelchips
Skala äpplen och kärna ur, skär i tunna ringar och lägg på bakplåtspapper. Torka äppelchipsen i ugnen på låg värme, ungefär 50-75 grader, i ett par timmar eller tills dom ser färdiga ut.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen