Äppelfabriken

den 30 september 2007, kl 17:40

Idag har vi klättrat i träden hemma hos farmor och farfar. Plockat tre olika sorters äpplen som blev äppelmos och äppelchips. Äppelmoset ska räcka ett år, äppelchipsen tog slut på en kvart.

Äppelchips
Skala äpplen och kärna ur, skär i tunna ringar och lägg på bakplåtspapper. Torka äppelchipsen i ugnen på låg värme, ungefär 50-75 grader, i ett par timmar eller tills dom ser färdiga ut.

Skriv ut inlägg

5 kommentarer till “Äppelfabriken”

  1. Karin kl 10:38, den 1 oktober 2007

    Mums mums med äppelchips! Det gjorde vi i Berthåga kommer jag ihåg, då trädde vi äppelringarna på snören och hängde på tork i torkskåpet :)

  2. Tina kl 19:19, den 1 oktober 2007

    Jag berättade precis för Carl att farfar fortfarande kallar dig för Karin-i-Berthåga. Haha. Torkskåp var något nytt, kanske dags att boka tvättstugan snart?

  3. Nässelblom & choklad kl 21:36, den 1 oktober 2007

    Vad härligt det låter! Precis samma sak händer för mig äppelchipsen tar slut snabbare än de blir klara. Kan det vara för att de blir så goda? För det blir de verkligen. Karins tips om torkskåp var ju intressant. Undrar vad grannarna tror när det börjar dofta äpple utanför tvättstugan…kram!

  4. Hemgjord müsli | pickipicki kl 16:08, den 6 mars 2008

    [...] i tunna skivor. Lägg på bakplåtspapper och låt torka i ugnen, 50-75 grader i ett par timmar (gör äppelchips helt enkelt). Rosta solroskärnor och pumpafrön i en torr stekpanna, de ska få lite lätt färg. Mortla [...]

  5. Jag vet någon som borde ha en egen matblogg! at pickipicki kl 07:22, den 19 november 2009

    [...] äppelringar och knep så avslöjade hon förresten nyligen hur man egentligen torkar äpplen. Det här med ugn som jag ägnar mig åt är bara för amatörer, nej, det är ett pannrum man ska ha! Den dagen du skaffar en matblogg [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen