Äppelfabriken
den 30 september 2007, kl 17:40
Idag har vi klättrat i träden hemma hos farmor och farfar. Plockat tre olika sorters äpplen som blev äppelmos och äppelchips. Äppelmoset ska räcka ett år, äppelchipsen tog slut på en kvart.
Äppelchips
Skala äpplen och kärna ur, skär i tunna ringar och lägg på bakplåtspapper. Torka äppelchipsen i ugnen på låg värme, ungefär 50-75 grader, i ett par timmar eller tills dom ser färdiga ut.
5 kommentarer till “Äppelfabriken”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Mums mums med äppelchips! Det gjorde vi i Berthåga kommer jag ihåg, då trädde vi äppelringarna på snören och hängde på tork i torkskåpet :)
Jag berättade precis för Carl att farfar fortfarande kallar dig för Karin-i-Berthåga. Haha. Torkskåp var något nytt, kanske dags att boka tvättstugan snart?
Vad härligt det låter! Precis samma sak händer för mig äppelchipsen tar slut snabbare än de blir klara. Kan det vara för att de blir så goda? För det blir de verkligen. Karins tips om torkskåp var ju intressant. Undrar vad grannarna tror när det börjar dofta äpple utanför tvättstugan…kram!
[...] i tunna skivor. Lägg på bakplåtspapper och låt torka i ugnen, 50-75 grader i ett par timmar (gör äppelchips helt enkelt). Rosta solroskärnor och pumpafrön i en torr stekpanna, de ska få lite lätt färg. Mortla [...]
[...] äppelringar och knep så avslöjade hon förresten nyligen hur man egentligen torkar äpplen. Det här med ugn som jag ägnar mig åt är bara för amatörer, nej, det är ett pannrum man ska ha! Den dagen du skaffar en matblogg [...]