Tagliatelle med skaldjur, fänkål och dill
Laga mat är bland det roligaste jag vet, ändå känns det som en stor lyx att få åka hem till föräldrarna när det är helg och bli bjuden på god mat. Ikväll lagade mamman en lite omgjord variant av ett recept ur Buffés septembernummer.
Tagliatelle med skaldjur, fänkål och dill, 4 personer
4 portioner färsk tagliatelle
1 purjolök
1 liten fänkål
1-2 msk olja
1 knippe dill
2 mogna avokado
1 dl grönsaksbuljong
300 gram räkor och kräftstjärtar
1 ask körsbärstomater
riven parmesan
salt, peppar
Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen. Strimla purjolök och fänkål, stek dessa mjuka i oljan. Hacka dillen, dela avokadon i mindre bitar. Tillsätt dill och buljong till purjolök- och fänkålsblandningen och låt det bli varmt. Vänd ner tagliatelle, avokado, räkor, kräftstjärtar och körsbärstomater. Krydda, strö över riven parmesan och servera genast.
(I orginalreceptet är det vin istället för buljong, inga kräftstjärtar och 100 gram grovriven parmesan som vänds ner tillsammans med resten.)
Det här kommer jag laga igen, jättegod mat!
Publicerad i fänkål, pasta, skaldjur | Kommentarer (5) Skriv ut inlägg5 kommentarer till “Tagliatelle med skaldjur, fänkål och dill”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Mums! Jag äter pasta alldeles för sällan – dags att ändra på.
Det här låter som en riktig festmåltid. Pasta och skaldjur passar verkligen ihop och fänkål är så gott! Nu har jag läst i kapp det jag missat när jag varit borta ett tag och lämnat lite kommentarer här och där.
det där måste jag testa, jag äääälskar fänkål!
[...] Det här kan inte bli annat än en riktigt bra vecka, jag gillar ju orange! Veckomatsedel Sön Tagliatelle med skaldjur, fänkål och dill Mån Rotfruktspaj Tis Vegetarisk lasagne med keso Ons Kycklinggryta med brysselkål och svamp Tor [...]
Vilken god söndagsmiddag man fick till! Och all cred går till picki och mamman. Tänk också vad roligt det är att ha återupptäckt alla picki-recept :)