Tagliatelle med skaldjur, fänkål och dill

den 30 september 2007, kl 18:02

Laga mat är bland det roligaste jag vet, ändå känns det som en stor lyx att få åka hem till föräldrarna när det är helg och bli bjuden på god mat. Ikväll lagade mamman en lite omgjord variant av ett recept ur Buffés septembernummer.

Tagliatelle med skaldjur, fänkål och dill, 4 personer
4 portioner färsk tagliatelle
1 purjolök
1 liten fänkål
1-2 msk olja
1 knippe dill
2 mogna avokado
1 dl grönsaksbuljong
300 gram räkor och kräftstjärtar
1 ask körsbärstomater
riven parmesan
salt, peppar

Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen. Strimla purjolök och fänkål, stek dessa mjuka i oljan. Hacka dillen, dela avokadon i mindre bitar. Tillsätt dill och buljong till purjolök- och fänkålsblandningen och låt det bli varmt. Vänd ner tagliatelle, avokado, räkor, kräftstjärtar och körsbärstomater. Krydda, strö över riven parmesan och servera genast.

(I orginalreceptet är det vin istället för buljong, inga kräftstjärtar och 100 gram grovriven parmesan som vänds ner tillsammans med resten.)

Det här kommer jag laga igen, jättegod mat!

Skriv ut inlägg

5 kommentarer till “Tagliatelle med skaldjur, fänkål och dill”

  1. lumumma kl 19:07, den 1 oktober 2007

    Mums! Jag äter pasta alldeles för sällan – dags att ändra på.

  2. Nässelblom & choklad kl 21:46, den 1 oktober 2007

    Det här låter som en riktig festmåltid. Pasta och skaldjur passar verkligen ihop och fänkål är så gott! Nu har jag läst i kapp det jag missat när jag varit borta ett tag och lämnat lite kommentarer här och där.

  3. Frida kl 07:29, den 2 oktober 2007

    det där måste jag testa, jag äääälskar fänkål!

  4. Säg hej till en orange matvecka! at pickipicki kl 13:34, den 25 oktober 2009

    [...] Det här kan inte bli annat än en riktigt bra vecka, jag gillar ju orange! Veckomatsedel Sön Tagliatelle med skaldjur, fänkål och dill Mån Rotfruktspaj Tis Vegetarisk lasagne med keso Ons Kycklinggryta med brysselkål och svamp Tor [...]

  5. Isflingan kl 20:21, den 18 juni 2017

    Vilken god söndagsmiddag man fick till! Och all cred går till picki och mamman. Tänk också vad roligt det är att ha återupptäckt alla picki-recept :)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen