Finsk morotslåda
den 10 december 2007, kl 20:39
Ikväll har vi haft lite försmak på julmaten. Rökt lax, morotslåda, brysselkål och ett hembakat försök till åländskt svartbröd. Jag vill nog äta julmat imorgon också.
Mammas morotslåda
1 dl grötris
3 dl vatten
5-7 dl mjölk
1 tsk salt
½ kg morötter
2 msk sirap
1 ägg
salt, vitpeppar och riven muskotnöt
ströbröd
Koka gröten. Koka under tiden skalade morötter i saltat vatten. Mosa morötterna och låt svalna. När gröten är klar blandas alla ingredienserna (utom ströbröd) och hälls i en ugnsform. Strö ströbröd över och grädda i ugnen i 175 grader i ungefär 1 timme.
Publicerad i det smakar jul, finsk mat, morotslåda, vegetariskt | Kommentarer (3) Skriv ut inlägg