Finsk morotslåda
den 10 december 2007, kl 20:39
Ikväll har vi haft lite försmak på julmaten. Rökt lax, morotslåda, brysselkål och ett hembakat försök till åländskt svartbröd. Jag vill nog äta julmat imorgon också.
Mammas morotslåda
1 dl grötris
3 dl vatten
5-7 dl mjölk
1 tsk salt
½ kg morötter
2 msk sirap
1 ägg
salt, vitpeppar och riven muskotnöt
ströbröd
Koka gröten. Koka under tiden skalade morötter i saltat vatten. Mosa morötterna och låt svalna. När gröten är klar blandas alla ingredienserna (utom ströbröd) och hälls i en ugnsform. Strö ströbröd över och grädda i ugnen i 175 grader i ungefär 1 timme.
Publicerad i det smakar jul, finsk mat, morotslåda, vegetariskt | Kommentarer (3) Skriv ut inlägg3 kommentarer till “Finsk morotslåda”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Är nyfiken på alla finska ”lådor” – skulle man kanske göra till julbordet ngn gång…
Och så får du gärna skicka din mailadress till mig – har en grej jag vill skicka!
josefina@mertidkb.nu
Tack! :)
Har inte hunnit titta in på ett tag då jag haft alldeles för mycket att göra. Morotslådan verkar god. Kul med lite finska smaker!
[...] vi för Finlands självständighetsdag! Vill man fira med lite finsk mat så föreslår jag morotslåda, karelska piroger och kanske lite gnisselost till efterrätt. Är man modig så varför inte titta [...]