Finsk morotslåda

den 10 december 2007, kl 20:39

Ikväll har vi haft lite försmak på julmaten. Rökt lax, morotslåda, brysselkål och ett hembakat försök till åländskt svartbröd. Jag vill nog äta julmat imorgon också.

Mammas morotslåda
1 dl grötris
3 dl vatten
5-7 dl mjölk
1 tsk salt

½ kg morötter
2 msk sirap
1 ägg
salt, vitpeppar och riven muskotnöt
ströbröd

Koka gröten. Koka under tiden skalade morötter i saltat vatten. Mosa morötterna och låt svalna. När gröten är klar blandas alla ingredienserna (utom ströbröd) och hälls i en ugnsform. Strö ströbröd över och grädda i ugnen i 175 grader i ungefär 1 timme.

Skriv ut inlägg

3 kommentarer till “Finsk morotslåda”

  1. lumumma kl 11:18, den 15 december 2007

    Är nyfiken på alla finska ”lådor” – skulle man kanske göra till julbordet ngn gång…

    Och så får du gärna skicka din mailadress till mig – har en grej jag vill skicka!
    josefina@mertidkb.nu

    Tack! :)

  2. Nässelblom & choklad kl 21:26, den 26 december 2007

    Har inte hunnit titta in på ett tag då jag haft alldeles för mycket att göra. Morotslådan verkar god. Kul med lite finska smaker!

  3. Hurra för Finland! | pickipicki kl 18:18, den 6 december 2008

    [...] vi för Finlands självständighetsdag! Vill man fira med lite finsk mat så föreslår jag morotslåda, karelska piroger och kanske lite gnisselost till efterrätt. Är man modig så varför inte titta [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen