Oreo cookies

den 25 januari 2008, kl 20:15

Här kommer fredagskakor, varsågoda.

Oreo cookies
250 g smör
½ dl socker
1 äggula
3 ½ dl vetmjöl
5 msk kakao
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
50 g riven finchoklad

Fyllning
3-4 msk vispgrädde
2 msk smält smör
3 dl florsocker
½ tsk vanlljsocker

Kör smör och socker i en matberedare. Tillsätt äggulan. Blanda de torra ingredienserna samt den rivna chokladen och rör ner i smeten. Blanda snabbt till en smidig deg. Rulla degen till en rulle (ca 3 cm i diameter). Täck med plastfolie och ställ in i frysen i ungefär en kvart.

Sätt ugnen på 175 grader. Skär degen i ½ cm tjocka skivor. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Ställ plåten i kylskåpet i 10 minuter. Grädda i ugnen i 10-12 minuter. Låt kakorna svalna. Blanda under tiden till fyllningen och ställ den kallt. Bred lite fyllning på en kaka och tryck försiktigt ihop med en annan kaka. Kakorna är godast om de får stå i kylskåp eller frys innan de serveras.

Receptet är hämtat ur favoritbakboken Två systrars söta av Lisa och Monica Eisenman.

Oreo
Oreo

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen