Tebröd i helgen?
Här kommer ett fikatips till helgen. En variant på kaka som vi åt för ett par veckor sedan.
Tebröd
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
50 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl kakao
2 dl filmjölk
2-2 ½ dl nötter (hasselnötter, solroskärnor, valnötter eller liknande)
smör och ströbröd till formen
Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat i en skål. Vispa smör och socker i en annan skål. Vispa i äggen och därefter kakaon tills smeten är slät. Tillsätt filmjölk och mjölblandningen. Rör tills allt löst sig och vänd i nötterna. Häll smeten i en smörad och bröad avlång brödform, ca 1 1/2 liter. Grädda kakan ca 1 timme i 175 grader i nedre delen av ugnen.
Receptet är från Buffé*, där finns även ett förslag på färsktoströra att servera till kakan.
*) som så många andra recept på sistone. Fick en enorm hög med Buffétidningar av farmor för ett tag sedan. Den äldsta var från 2002. Det finns med andra ord en del recept att beta sig igenom. Tur att jag gillar Buffé.
Publicerad i bakat, choklad, efterrätt, fika | Inga kommentarer ännu (0) Skriv ut inlägg