Annorlunda potatisbullar
Jag är väldigt bra på att plocka på mig receptblad i mataffären. Väl hemma hamnar recepten ofta i en hög (som blivit en rejäl trave redan för länge sen). Ibland händer det att högen bläddras igenom i jakt på inspiration, som igår kväll då vi lagade annorlunda potatisbullar från ett recept som fått följa med hem från Ica förra veckan. Potatisbullarna blev goda, inte minst tack vare solroskärnorna som ger ett välkommet tuggmotstånd.
Annorlunda potatisbullar
1 kg potatis
100 g (ungefär 3 st) morötter)
300 g (½-1 st) zucchini
1 dl mjölk
2 msk margarin
2 ägg
2 dl ströbröd
2-3 dl solrosfrön
olja
salt, peppar
Skala och koka potatisen. Riv morötterna fint och zucchinin grovt, krama vätskan ur zucchinin. Mosa den kokta potatisen och blanda med mjölk och margarin. Blanda ägg, morötter, zucchini och ströbröd med potatismoset. Smaka av med ungefär 2 tsk salt och 2 krm peppar. Forma små bullar med händerna (doppa händerna i vatten!), platta ut potatisbullarna och vänd i rikligt med solrosfrön. Steks i lite olja på medelvärde. Potatisbullarna ska bli gyllenbruna med bränns ganska lätt så håll lite koll! (Mina åkte in i ugnen när det fått fin färg på bägge sidor för att alla få plats att stekas klart i stekpannan). Servera med knaperstekt bacon.
(Receptet är beräknat för 4 personer. Jag gissar på att det räcker till fler än så och då är vi ändå bra på att äta)
Publicerad i nötter och frön, potatis, solroskärnor | Kommentarer (14) Skriv ut inlägg14 kommentarer till “Annorlunda potatisbullar”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
De verkar goda, lite tuggigare och matigare än vanligt. Det ska jag komma ihåg. Du undrade om jag fryser in kikärtorna när jag gör storkok. Ja, det gör jag. Det går väldigt bra att frysa in i lagom stora portionspåsar. De passar inte så bra i sallader eftersom de blir lite annorlunda i konsistensen, men de passar bra till grytor och röror.
Ja just ja, kikärtorna! Tack! :)
Dom där potatisbullarna låter jättespännande! Måste testas!
ser spännande o gott ut! =)
gott! jag stekte faktiskt precis potatis/morotsplättar till lunch. synd att jag inte tittade in här först, låter väldigt gott med solroskärnorna :)
Det låter som ett spännande recept, lite mer matigt. Kan vara värt att testa! Känne för övrigt igen det där med alla receptbladen, he he… Men jag brukar ta ett ryck ibland o gå igenom dem. De som verkar roliga klipps ut o klistras in i min receptbok, resten får dra.
Nu ska jag gå o göra ”dina” äppelplättar som jag blev kär i för några veckor sen :)
Hm, jo, det kan vara lite lätt att tappa bort mig ibland. Bra att du hittade mig igen! KRAM! PS. Skicka gärna hit några potatisbullar – jag är vrålhungrig. :P
Oj vad gott med solroskärnor, de där vill jag smaka!
Låter mumsigt! Får kanske ta plats på nästa veckas meny!
Oj, det verkar vara många här som kommer äta potatisbullar ganska snart (och jag med föresten, det känns som hela frysen är full av potatisbullar…)!
[...] inget att jämföra med eftersom jag överhuvudtaget aldrig ätit kroppkakor förut, men att kalla potatisbullarna vi åt förra veckan för annorlunda potatisbullar känns plötsligt som en [...]
Mums vad de ser goda ut! Ska absolut prova!!
Tänk att jag inte ätit potatisbullar sen skoltiden. O dessa slår ju skolmatsalens potatisbullar med hästlängder :) Men blev lite trist m bara dessa då jag skippar baconet. Så imorrn e d jag som går och köper gravlax att ha till :)
Isflingan: Du är ett geni!