Mina grahamsskorpor och jag
Jag har fyllt den största burken jag hittade hemma med skorpor. Tanken var att skorporna skulle räcka i en evighet, men på något konstigt vis så minskar skroporna i burken lite för varje dag. Det är ju så gott, en skorpa till te, lite marmelad eller smör till nästa skorpa, en skorpa i farten och så bara en skorpa till. Nästa gång avancerar jag nog till att smaksätta skorporna, frågan är med vad? Kardemumma? Anis? Något annat?
Grahamsskorpor (80 st)
50 g jäst
5 dl mjölk
75 g smör
1 tsk salt
6 dl grahamsmjöl
6-7 dl vetemjöl
Smula ner jästen i en bunke och rör ut i lite av mjölken. Smält smör och häll i resten av mjölken till fingervarmt. Rör ner salt och mjöl, arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk till dubbel storlek. Dela 40 lika stora bitar och forma dem till avlånga skorpor. Låt jäsa under duk. Grädda i 250 grader varm ugn i 8 minuter. Låt skorporna svalna. Dela skorporna mitt itu med en gaffel. Låt dem torka i ugnen på ungefär 125 grader runt en timme eller tills de är helt torra.
Publicerad i mellis, skorpor | Kommentarer (14) Skriv ut inlägg14 kommentarer till “Mina grahamsskorpor och jag”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Kummin! Och servera sedan med prästost.
Vilket snabbt svar! :D Tack för tipset!
Ser supergott ut! Jag röstar för kardemumma nästa bakning, det är ju bara så gott med kardemummaskorpor. Eller ingefära kanske!?
Kardemumma lockar verkligen. Ingefära hade jag aldrig tänkt tanken på själv, spännande idé!
Kardemumma är ju så gott i skorpor! Till jul blir det skorpor här. Barnen blir nog överlyckliga! :)
Lite lavendelsocker och mkt hackad mandel. Stor smarrvarning på det…! :)
Älskar skorpor. (Jag älskar rätt mkt tror jag bestämt…) Med smör och marmelad. Vilken jättefin tröja du har på dig.
Känner väl till detta fenomen :) dock är det inte jag utan alla barnen som går lös på burkarna med olika goda innehåll! Men nu var det ett tag sedan jag gjorde skorpor… kanske dags till helgen … hmm..
sist gjorde jag italienska mandelskorpor… oj vad gott det blev (säger hon som inte äter sådant ;)
Malin: Appropå jul, saffranskorpor kanske?!
Malin L: Lavendelsocker har jag aldrig hört talas om! Vad används det till tro?
Lumumma: Visst är den fin! Den fick jag i födelsedagspresent av fina faster Annika (som har figurerat här på pickipicki) och (nästan)farbror Mikael.
Ayla: Italienska mandelskorpor. Jag byter några grahams- mot mot dina biscottisar ;)
hej tina!
gott med skorpor:)
tack för kommentaren :) jag bor dock ej i dalarna:) jag bor i västernorrland så det är en bit längre upp :)
allt bra med dig? :)
ha en fortsatt bra kväll :)
Lavendelsocker är ngt så gott o enkelt som lavendelblommor som man blandar med valfritt socker. Mängden lavendel kan varieras efter tycke och smak. Låt det stå och dra ett par dagar innan första användning. Det håller hur länge som helst och kan användas i allehanda bakning. Byt ut ett par matskedar vanligt socker mot lavedelsockret och som sagt, en riktig hit tillsammans med mandel, frön eller nötter. Jättefint är det också i en glasburk på hyllan. :)
Här är ett tokbra recept på saffranskorpor
http://www.alltommat.se/recept?recipeid=2548
Eva
Molly: Allt är bra i Sthlm. I västernorrland har jag aldrig varit.
MalinL: Tack för tipset, jag ska prova att göra lavendelsocker!
Eva: Saffransskorpor är spikat! Tack för receptlänken!
(Jösses vad med skorpor jag kommer att få äta….)
mmm…. va gott! Jag röstar också på saffran nu till jul och annars ALLTID kardemumma eller kummin. Me like!