Appropå libanesiskt i mitt kök

den 27 maj 2009, kl 08:12

picki_img_3458

Appropå libanesiskt i mitt kök, så är ju hommus en trevlig röra. Hummus, hommus, eller hoummus. Nog så svårt att stava som taboleeh, kanske lika bra att gardera sig med andra ord. I vilket fall är det gott till både det ena och det andra, som tillbehör till maten och som smörgåspålägg.

Hommus
1 burk kikärter (400 g)
1/3 dl vatten
½ tsk spiskummin
½ pressad citron
ett par matskedar olivolja
1 msk tahini (sesampasta)
(ev ½ finhackad chilifrukt,
eller 0,5 tsk sambal oelek)
salt och svartpeppar

Mixa kikärtor och vatten till en slät smet. Rör ner resterande ingredienser och smaka av med salt och peppar.

picki_img_3464

Skriv ut inlägg

5 kommentarer till “Appropå libanesiskt i mitt kök”

  1. Elin kl 10:28, den 27 maj 2009

    Nu har jag följt dina matäventyr så länge att jag tycker det är på tiden du får veta hur mycket jag tycker om din blogg! Kommer hit varje dag för att se vad du har att bjuda på. Vissa av dina recept har blivit standard i mitt kök: goda att äta och lätta att laga. Dina falaflar och böntortillas är bland de rätter som har stått på matsedeln i flera veckor nu.. För övrigt vill jag säga att jag tycker det är bra att du delar kök med en vegetarian, det gör mitt liv en aning lättare.. :) Hummusen ska absolut provas!

  2. tina kl 18:53, den 27 maj 2009

    Elin: Tack snälla för fint beröm, vad glad jag blir! :D

  3. När ses vi igen tro? at pickipicki kl 08:31, den 6 juli 2009

    [...] far vi iväg på en liten utflykt. Matsäcken är packad, bland annat med en trave bröd med hoummus och lite bladpersilja mellan varven. Hur många dagar räcker en trave bröd för två? Vi får [...]

  4. Isflingan kl 19:13, den 27 februari 2015

    Fredagsmys i form av hummus och grönsaksstavar. Önskar d vore fredag varje dag för hummus sku jag kunna äta frukost/lunch/middag 7dgr i veckan :)

  5. tina kl 21:56, den 2 mars 2015

    Du får göra hommusquesadillas!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen