Grattis mamma på födelsedagen!
Vi ses ikväll, jag ska fila på mat och tårta tills dess. Här har du lite rabarberkaka så länge. Kram
Rabarberkaka med
kardemumma
4 dl vetemjöl
2 dl socker
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
2 dl mjölk eller yoghurt
50 g margarin
3-5 stjälkar rabarber
kardemummakärnor
2 tsk socker
Smält smöret. Blanda mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma. Tillsätt smöret och mjölken. Häll smeten i en smord, bröad form. Dela rabarbern i centimeterstora bitar och tryck ner i smeten, strö över socker och stötta karemummakärnor. Grädda i ungefär 30 minuter i 175 grader.
Publicerad i bakat, mamman, rabarber | Kommentarer (16) Skriv ut inlägg16 kommentarer till “Grattis mamma på födelsedagen!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Vilken fin rabarberkaka! Då blir nog mamma glad!
grattis mamma!
Den här ser ju underart smarrig ut! Kanske blir till att testa till helgen.
:0) Lotta
Gud vilken fin kaka, så härliga färger :)
kram
Gratta mamman från mig! Träffade farmorn och farfarn på jobbet idag. Inte är det väl fredag idag tänkte jag? :)
Härlig kaka, jag bakar en i detta nu!
Mums!
Helena: Ja, mamman var glad!
Anna: Hurra, hurra! Ska du med på utb ikväll?
Lotta: Hej Lotta! Tack för vykortet, det är inte var dag man får ett chokladvykort! :)
Soya: Japp, rabarber är fint!
Karin: Hihi :D
Frida: Hoppas den blev god!
Katrin: Mumsmums!
Tack snälla ni igen! Gott var det och glad blev jag för allt , fina uppvaktanden, bakverk och mat!/Mamman
Nu har jag köpt alla ingredienser förutom rabarberna, var hittar man dem om man inte har ett eget trådgårdsland?
Så klart man ska få ett chokladvykort, det är ju inte varje dag jag får underbara örhängen på posten :0)
Mamman: :D
Lotta: I grannens trädgårdsland? ;) Annars finns det rabarber bland frukt och grönsakerna i mataffären!
Åh, den var så god! Vi tog bara en bit var för att kunna spara på resten. Denna kommer göras flera gånger om under åren.
Jag läste däremot helt fel på smörpaketet och tog för lite så det blev ingen smet, men öste i mera youghurt istället – och en skvätt mjölk. Det funkade det med!
ICA hade inga rabarber, men Konsum hade finfina :0)
Lotta: Vilken tur att du gillade kakan! Rabarber är fint! Igår läste jag någonstans att man kan grilla rabarber, det låter alldeles för galet för att kunna motstås!
Vilken god och enkel kaka! Jag har fått tillfälle att baka den två gånger på bara några dagar! Fast för mig tog det dubbelt så lång tid att grädda. Kanske för att jag hade fryst rabarber som vätskat sig en hel del eller så är min ugn oeffektiv? Men det gick bra tillsist! Jag tänker mig att detta är det perfekta receptet att spara och variera med säsongens olika bär och frukter!
Viktoria: Tider i ugnen är svårt, som du säger gör det stor skillnad beroende på vad man har i kakan och inte minst vilken ugn man har. Att prova med en provsticka är det bästa. Och ja, spara receptet till äppelsäsongen, för det är ett äppelkakarecept ursprungligen! :)
[...] som vi tänkte göra: Hembakta korvbröd, Supersmoothie, Rabarberkaka Göteborgsvarvetgöteborgsvarvet 2015hembakta korvbrödkebabmelon- och linssallad med [...]