Grattis mamma på födelsedagen!

den 3 juni 2009, kl 09:33

picki_img_3500

Vi ses ikväll, jag ska fila på mat och tårta tills dess. Här har du lite rabarberkaka så länge. Kram

Rabarberkaka med
kardemumma
4 dl vetemjöl
2 dl socker
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
2 dl mjölk eller yoghurt
50 g margarin
3-5 stjälkar rabarber
kardemummakärnor
2 tsk socker

Smält smöret. Blanda mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma. Tillsätt smöret och mjölken. Häll smeten i en smord, bröad form. Dela rabarbern i centimeterstora bitar och tryck ner i smeten, strö över socker och stötta karemummakärnor. Grädda i ungefär 30 minuter i 175 grader.

Skriv ut inlägg

16 kommentarer till “Grattis mamma på födelsedagen!”

  1. Helena kl 10:55, den 3 juni 2009

    Vilken fin rabarberkaka! Då blir nog mamma glad!

  2. anna kl 14:47, den 3 juni 2009

    grattis mamma!

  3. Lotta kl 16:06, den 3 juni 2009

    Den här ser ju underart smarrig ut! Kanske blir till att testa till helgen.

    :0) Lotta

  4. soya kl 16:31, den 3 juni 2009

    Gud vilken fin kaka, så härliga färger :)
    kram

  5. Karin kl 17:56, den 3 juni 2009

    Gratta mamman från mig! Träffade farmorn och farfarn på jobbet idag. Inte är det väl fredag idag tänkte jag? :)

  6. frida kl 20:19, den 3 juni 2009

    Härlig kaka, jag bakar en i detta nu!

  7. Katrin kl 23:30, den 3 juni 2009

    Mums!

  8. tina kl 09:35, den 4 juni 2009

    Helena: Ja, mamman var glad!

    Anna: Hurra, hurra! Ska du med på utb ikväll?

    Lotta: Hej Lotta! Tack för vykortet, det är inte var dag man får ett chokladvykort! :)

    Soya: Japp, rabarber är fint!

    Karin: Hihi :D

    Frida: Hoppas den blev god!

    Katrin: Mumsmums!

  9. mamman kl 15:53, den 4 juni 2009

    Tack snälla ni igen! Gott var det och glad blev jag för allt , fina uppvaktanden, bakverk och mat!/Mamman

  10. Lotta kl 08:42, den 5 juni 2009

    Nu har jag köpt alla ingredienser förutom rabarberna, var hittar man dem om man inte har ett eget trådgårdsland?

    Så klart man ska få ett chokladvykort, det är ju inte varje dag jag får underbara örhängen på posten :0)

  11. tina kl 08:48, den 5 juni 2009

    Mamman: :D

    Lotta: I grannens trädgårdsland? ;) Annars finns det rabarber bland frukt och grönsakerna i mataffären!

  12. Lotta kl 08:31, den 8 juni 2009

    Åh, den var så god! Vi tog bara en bit var för att kunna spara på resten. Denna kommer göras flera gånger om under åren.

    Jag läste däremot helt fel på smörpaketet och tog för lite så det blev ingen smet, men öste i mera youghurt istället – och en skvätt mjölk. Det funkade det med!

    ICA hade inga rabarber, men Konsum hade finfina :0)

  13. tina kl 08:28, den 9 juni 2009

    Lotta: Vilken tur att du gillade kakan! Rabarber är fint! Igår läste jag någonstans att man kan grilla rabarber, det låter alldeles för galet för att kunna motstås!

  14. ViktoriaV kl 22:38, den 21 juni 2009

    Vilken god och enkel kaka! Jag har fått tillfälle att baka den två gånger på bara några dagar! Fast för mig tog det dubbelt så lång tid att grädda. Kanske för att jag hade fryst rabarber som vätskat sig en hel del eller så är min ugn oeffektiv? Men det gick bra tillsist! Jag tänker mig att detta är det perfekta receptet att spara och variera med säsongens olika bär och frukter!

  15. tina kl 22:48, den 21 juni 2009

    Viktoria: Tider i ugnen är svårt, som du säger gör det stor skillnad beroende på vad man har i kakan och inte minst vilken ugn man har. Att prova med en provsticka är det bästa. Och ja, spara receptet till äppelsäsongen, för det är ett äppelkakarecept ursprungligen! :)

  16. Veckans Matkoma Vecka 21 - MatkomaMatkoma kl 14:34, den 20 maj 2015

    [...] som vi tänkte göra: Hembakta korvbröd, Supersmoothie, Rabarberkaka Göteborgsvarvetgöteborgsvarvet 2015hembakta korvbrödkebabmelon- och linssallad med [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen