Anatomi för treåringar?

den 12 februari 2010, kl 18:35

Någon i mitt husåll (inte jag) har lärt den treåriga grannflickan att till vänster i magen hamnar maten och till höger efterrätten, möjligen inte helt överensstämmande med den anatomi jag har lärt mig. Hursomhelst, efter denna lärdom frågor hon alltid efter efterrätt när hon ätit mat här. Nu senast hade vi ätit pizza och av en bit pizzadeg som blivit över trollade vi fram en supersnabb liten efterrättspizza med banan och nutella. Den gick verkligen hem (och hela vägen ner i efterrättsmagen).

Efterrättspizza
Kavla små bitar pizzadeg tunt. Bre på lite nutella och toppa med skivad banan. Grädda i 225 grader tills pizzan ser färdig ut. Vill man kan man toppa med en kula vaniljglass, men det är ingen lag på det.

Liknande recept
Efterrättspizza med äpple

Skriv ut inlägg

7 kommentarer till “Anatomi för treåringar?”

  1. Josefina kl 08:55, den 13 februari 2010

    Nutella. Jag säger bara det. Kram.

  2. mamman kl 10:13, den 13 februari 2010

    Den där efterrätten skulle nog smaka! Och jag som har en gammal banan och nutella i kylskåpet! I min mage finns det ALLTID en jätteplats till efterrätter! Det är den största magen enligt min anatomi.
    Nu är det bara pizzadegen som saknas. Kan man göra en röra i en liten ugnsform i stället med nutella och banan?

  3. tina kl 13:01, den 13 februari 2010

    Josefina: Då gissar jag att du gillar nutella lika mkt som Carl gör… :-P

    Mamman: Det låter ganska otäckt, gör en pizzadeg vetja!

  4. Emmy kl 02:01, den 14 februari 2010

    Vilken toppen efterrätt! Måste absolut prova.

  5. tina kl 17:47, den 15 februari 2010

    Emmy: Ja gör det. Passar fint när det blivit lite pizzadeg över och ugnen är varm.

  6. Kristin kl 14:12, den 18 juni 2010

    Jag har också gjort efterrättspizza med gott resultat även om smakerna var lite ”vuxnare”. Ska försöka hitta bild så ska jag härmas och blogga om efterrättspizza ;)

  7. tina kl 21:41, den 18 juni 2010

    Kristin: Ja gör det! :-D Godaste efterättspizzan åt vi i Australien, äpple och mascarponeost.

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen