Hejdå getosten, för ett tag
Jag vet att jag har inlett 2011 med att getostchocka er, men ni som inte gillar getost kan pusta ut nu. Jag känner på mig att det här blir det sista getostreceptet för ett tag. Därmed inte sagt att de getostgratinerade rödbetorna var mindre goda, tvärtom! Men vår getostkvot är fylld för åtminstone några månader framöver. Det här är för övrigt ett toppen tillbehör till lite vad som helst, själva åt vi det till en vegetarisk qiunoasallad.
Getostgratinerade rödbetor
Förkoka rödbetor (med skal) i lätt saltat vatten tills de är så gott som genomkokta. Låt dem svalna, skala och dela därefter på hälften eller i kvartar. Lägg i en ugnsform. Smula ner getost i crème frâiche (ung 1:2), smaka av med svartpeppar och lite salt. Bred röran över rödbetorna och gratinera i ugn i 225 i knappt 10 minuter (eller tills den börjar få färg).
14 kommentarer till “Hejdå getosten, för ett tag”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Va trevligt de såg ut! Bra tips!
Jag vill ha. Jag vill anställa någon som lagar det här till mig. Och allt annat som du lagar. Du kan väl omöjligtvis vara sjuk någonsin?
Kan aldrig bli för myket gestost, detta är ju bara så otroligt gott, tack för fina recept!! Mari.
Men? Älskar getost! Min kvot är långtifrån fylld än! :-)
För bara ett par år sedan gillade jag inte ens getost, men är numera nästintill omättlig. Och just rödbetor och getost är så gott så jag kan få abstinens :-)
Sanna: Rödbetor och getost har alltid trevlig tillsammans! ;-)
Pytte: Jamenvisst, jag kan checka in som aupair och passa på att lära mig lite stockholmska. Jag har F-skatt, och lite RUT och ROT ska vi väl kunna ordna. ;-) (förresten är jag visst sjuk ibland, hade du hört min hosta-lungorna-ut-och-in-hosta i höstas så hade du inte tvivlat om den saken. Mina hostmediciner är därför det dyrbaraste jag har i kylskåpet numera…)
Mari: Tack för fina kommentarer!
Anna: Tur, glöm inte testa rödbets- och getostpizzan isf! :-)
Emmy: Gott är det!
Kanske skulle ta och testa getost någon gång,gör jag det skall jag genast påminna mig om att det finns recept inne hos dig
Linda: Jamen gör det vetja, getostrecepten på picki hittar du här: http://www.pickipicki.se/category/getost/
Det här är en av mina favoriter – helt enkelt perfekt balans mellan rödbetor och getost. Och jag älskar getost (som jag sagt)! Hos mig skulle även en stor getost försvinna snabbt. Mycket gott hela vägen. Gillade böngrytan några inlägg tidigare och klickade vidare till det gamla inlägget för att kika hur det såg ut då. Bilderna var fina då också! Och jag hade kommenterat då också och gillade böngrytan. Varför kommer jag aldrig ihåg allt som jag vill laga?
Nässelblom&choklad: Kanske för att det alltid är så mycket annat man ska komma ihåg? Jag brukar bokmärka recept jag hittar efter vägen, men så ska man ju komma ihåg att göra det också, bokmärka alltså. :-)
Getost är ju så gott! Det kan aldrig bli för många getostrecept!
Hahah. Tack för att du tipsade. Jag tvekade lite först men eftersom jag gillar tävlingar kunde jag inte tacka nej. Och så är ju faktiskt micron en form av ex till mig. Älskade ju den innan jag fick upp ögonen för kaffekokaren.
efter du varit hos pyttes är du varmt välkommen till oss i göteborg! jag har en carl, så du behöver inte känna dig ensam! dessutom har vi ett skafferi också, där maten skulle kunna stå i rader om vi vore lite mer ordentliga. vi kan städa tills du kommer :)
Helena: Vilken tur, för mig ;-)
Katja: Hihi, tänkte att kaffekokaren kunde behöva lite konkurens. Men då är ju du och micron gamla bekanta…
Charlotta: Snällt! Sen är ju jag bortskämd med att Carl diskar upp mitt kaos medan jag lagar mat, men det kanske din också gör?