Mat i världsrekordfart!
En enkel lunch hemma, ett inslaget paket i picknickkorgen, eller för den delen en snabb middag när det brinner i knutarna. Det här är allt-i-ett, och undan går det. Nu klockade jag visserligen inte maten, men jag skulle gissa på någonstans mellan fem och tio minuter. För övrigt är savoykålen min januariförtjusning. Savoykålstips?
Tortillawrap med lövbiff och savoykål
Strimla lövbiff och savoykål tunt. Stek var för sig, lövbiffen tillsammans med salt, peppar och sesamfrön. Paketera ihop en wrap med stekt lövbiff, stekt savoykål och en kall sås med creme fraiche och ajvar relish.
16 kommentarer till “Mat i världsrekordfart!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Vilket bra tips, behöver snabba mattips!
savoykål är grymt! brukar göra en italiensk soppa med savoylål i:
http://matrepubliken.se/2011/january/ribollita-koka-en-gang-till.html
ok, savoyKål, inte savoylål…
Enkelt och gott låter det där! Här blir det lasagne till lunch idag :-)
Gräddstuvad savoykål till ‘långstekt’ hjortstek eller annat kött (i ugn över natten = bästa sättet att tillaga kött). Fräs kålen halvmjuk i smör, salta peppra, en gnutta socker, pytsa i så mycket vispgrädde som ditt samvete tillåter, koka samman.
Mumsigt!
Tack för tipset, älskar mat som går fort men som ändå är god och känns hyffsat vällagat!
Vilken fin blogg du har, verkligen! Kul att få se din veckomatsedel!
Jag håller på att starta upp en glassfabrik i småland som heter Mormor Magdas Därproducerade Glass, gå gärna in och kika om du har lust!
mvh angela
Bakverk och fikastunder: Ja, allt som sparar tid är guld värt.
Charlotta: Lål säger du, bokmärker din ribollita, tack! :-D
Karin: Lasagne är bästa matlådematen alla-kategorier!
Eva: Vi har en ren i frysen, kanske får bli en tjälknöl av den? Serverad med savoykål. Ja, banne mig!
Angela: Vad kul, och vilken fin sida. Ser fram emot att smaka därproducerad mormorsglass i sommar! :-)
Jag skulle testat soppan Charlotta lagade, som hon tipsar om, men fann ingen savoykål. Men den lät så god. Det här också!
Så gott, perfekt med snabbmat och det är så gott att fylla tortillabröd med en massa godsaker, ibland köper jag Libabröd och fyller med kyckling och grönsaker, himla smarrigt
Emmy: Kom ihåg kålen nästa gång du handlar. Så lagar vi soppa båda två! :-)
Linda: Libabröd är perfekt att ha i frysen! Apropå snabbt, testa att göra fusk-pizza med libabröd som botten om du inte redan gjort det, toppen!
Oj, jag fullkomligt älskar savoykål och har varit så olycklig när jag inte funnit den under hösten. Äntligen fick jag så tag i den på COOP, ryckte snabbt åt mig de två sista huvudena och kom triumferande hem till familjen där vi avjöt Jamie Olivers goda rätt:
http://dubbelhakorna.blogspot.com/2010/01/basta-vintergronsaken.html
Dessutom vet jag att Lotta Lundgren har ett recept på gudomliga savojkåldolmar i sin blogg, dem ska jag prova att laga alldeles snart…
Måste bara tips om att göra Kinesiska Lejonhuvuden och byta ut kinakålen mot just savoykål, blir supergott.
Här är ett recept att använda med vanliga svenne-råvaror http://www.alltommat.se/recept/lejonhuvuden-17670
Annars finns det massor med recept på mer äkta lejonhuvuden med ingredienser som kanske är lite besvärligare att få tag på (om man inte bor i någon av de större städerna.)
Anni: Vegetariska kåldolmar på savoykål har vi gjort för länge sen, det blev bra (och lite roligare färg än traditionella) vill jag minnas. Tack för dina toppenrecept, dem är bokmärkta nu! :-)
Jonas: Spännande, tack för ett kul tips! Bokmärkt! :-)
Tillagar savoykål sällan men det är ju så gott!! Som dolmar eller som ett litet wokfräs med bacon till vit fisk. Det är gott!!
Sofie: Mmm, wokfräs med bacon till vit fisk bokmärker jag i huvudet. Tack för tips!
[...] på snön såg ju hela februari ut som ett enda långt sportlov. I sann utflyktsanda gjorde vi rallyrullar, pannkaksmuffins och fotade fina vinterbilder tillsammans med [...]