En portion davosgröt till frukost?
Idag äter vi davosgröt i studion och blandar ihop egen sportdryck. Varför då undrar du? Därför att morgonens tema är vintersport av stora mått. Nu är ju inte maten hela svaret på frågan hur man orkar milvis på skidor eller skridskor, men definitivt inget man tar sig i mål utan. Davosgröten är en kall frukost- och mellisgröt som sägs härstamma från skidlandslaget. En riktig skidåkargröt med andra ord. Tänk om det är just den här gröten som får mig att plocka fram längskidorna för första gången den här vintern? Jag tror och hoppas det.
Davosgröt
3/4 dl havregryn
1/4 dl rågflingor
2 dl naturell yoghurt
Blanda och låt stå i kylskåp över natten. Serveringsförslag: 1) kanel, skivad banan och äpple eller 2) bär och en näve nötter och frön.
Publicerad i gröt | Kommentarer (11) Skriv ut inlägg11 kommentarer till “En portion davosgröt till frukost?”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Davosgröt är verkligen överraskande gott. Jag brukar även ha i russin som hinner bli riktigt saftiga över natten.
Spännande!
Davosgröt har jag aldrig hört talas som, än mindre smakat. Får lov att testas!
Det här låter som något för mig. Kul med lite variation även till fruksot. Jag gillar ju birchermûsli, kolla gärna in på http://matlottzy.blogspot.com/2011/09/god-morgon-med-bircher-musli.html
hälsningar Lottzy
man kan även låta den svälla med bär, t.ex hallon, så blir det mycket mer smak. Supergott :)
Låter lite mysko, mn kanske vore det något för mig som är så morgontrött. Spännande, måste testas!
Saknar dina besök och dina kommentarer. Ha en skön helg + kram.
Intressant! Det där har jag ätit i många varianter under flera år utan att veta att det hette Davosgröt :) Vill man lyxa ordentligt kan jag rekommendera lite ringlad lönnsirap på toppen!
Det där måste jag ju testa! Passa bra inför morgondagens pass på längdskidorna.
Det var jättegott!
Ann-Louise: Smart! Nästa gång ska jag fylla gröten med bär, det borde väl bli gott?
Anna: Testa!
Emmy: Japp, gör det vetja!
Lottzy: Tack för länk, får testa den nästa gång!
Marine: Det kan jag tänka mig! Tack för tips, frysen är full av hallon så det blir ju toppen!
Marikka: Eller hur, alla tidssparare är välkomna!
Josefina: Kram
NinaS: Lönnsirap, det får bli en helgfrukost tror jag, gott!
Lotta: Lycka till i spåren!
Kristina: Vad fint! :-)