Receptet som tog båten över sjön
Här är den, avokadopastan som under våren cirkulerat på så gott som alla finska och finlandsvenska bloggar jag följer. Och det är ett gäng. För varje gång den dök upp igen och igen och igen, bestämde jag mig för att detta måste lagas snart. Snart var idag och visst är det här någonting jag tänker äta igen. Snabblagat, lättlagat, vegetariskt och gott. Ja det är helt enkelt mat som passar finfint att laga en sommarkväll som denna. Nu hjälps vi år att sprida det här receptet i Sverige, visst?
Den finska avokadopastan
2-3 portioner tagliatelle
1 vitlöksklyfta
0,5 röd chili
1 lime
2-3 mogna avokado
salt och svartpeppar
0,5 dl olivolja
en näve basilika
en näve bladpersilja
60 g riven parmesanost
Koka pastan al dente. Blanda under tiden i en skål: finhackad chili, finhackad vitlök, limesaft, olivolja, persilja, basilika och avokado skuren i bitar. Smaka av med salt och peppar. Rör ner riven ost och 1 dl kokvatten. När pastan är klar blanda vänd ner den i avokadobladningen. Servera direkt.
Publicerad i avokado, Finland, finsk mat, pasta, vegetariskt | Kommentarer (17) Skriv ut inlägg17 kommentarer till “Receptet som tog båten över sjön”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
detta måste lagas bums! :)
Jag har hört om denna, men inte testat själv. Jag har en version på avokadopasta http://hovkonditorn.blogspot.nl/2012/06/avocado-pesto-pasta.html
Ser verkligen jättegott ut!!
Enkelt, gott och vego. Klart jag ska testa!
Jag är övertalad!
Ser riktigt gott ut!
Ja jäklar vilken grym rätt, det behöver man ju inte ens laga och äta för att fatta! Jag tror minsann den kommer spridas fortare än ett illvilligt rykte om kungahuset….;)
Isflingan: Ja, det måste du! Tack för receptet i mailen! <3
Katarina: Tack, vilket fint byte. Din avokadopasta måste också testas såklart!
Tant Gul: Vilken tur, för det var det!
Sara: Hurra!
Hanna: :-)
Sebastian: Finfint, tack!
Kim: Hehe!
För mig känns avokad inte alls som en smak jag vill ha ihop med pasta, men nu måste jag väl tänka om. Om så många är övertygade om att det är ett recept att sprida måste det helt enkelt vara en bra kombo. Så det blir väl till att testa!
Lagat…*mums*
Där var den ju igen! Lisa FW skrev om den i våras i Sydsvenskan och jag tänkte då att det där säkert kommer att bli poppis här hemma!
Nässelblom och choklad: Åh, man måste ju inte tycka om allt andra gillar. Men gott var det! ;-)
Isflingan: :-D
Anna B: Haha, är det sant? Vad kul!
[...] Avokadopasta Veg! (Recept från Pickipicki) [...]
[...] love. So simple, fresh, and different. A Scandinavian pasta dish inspired by a Swedish blog named Pickipicki. This dish could be made year-round but it is a perfect summer meal because it requires so little [...]
[...] en enormt populär finsk avokadobloggpasta som Lisa FW hade skrivit om i Sydsvenskan och som även Pickipicki-Tina lagade i somras. Efter lite sökningar fick jag fram upphovet till boomen: Safka – bättre [...]
[...] och vidare över sjön till Sverige. Varianter på det här receptet har jag sett bland annat hos Pickipicki och Skånska skafferiet och till slut kunde jag inte stå emot utan kokade en stor bytta ljuvlig [...]
[...] Pickipicki Detta inlägg postades i Huvudrätt och märktes avocado, pasta, vegetariskt den 22 juni, 2014 av [...]