Burken som blev kvar!

den 3 september 2013, kl 22:02

Snygga burkar i all ära, för att inte tala om burkarna med spännande innehåll, jag dras till dom och dom till mig. Men, trots detta ska det erkännas att jag blev lite skraj när just den här burken glömdes (lämnades?) kvar i mitt kök efter en våffelkväll nyligen. Säg mig, i vad trollar jag ner denna söta och bruna kastanjenötskräm? För att dra någon slags gräns mellan middagsvåfflor och efterrättsvåfflor bytte vi smet från vårt säkra kort morotsvåfflan till en frasvariant (och så åt vi våffla på våffla med hjortronsylt och vispad creme fraiche och levde lyckliga i alla våra dar).

Frasvåfflor
100 g smör
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
0,25 tsk salt
4 dl mjölk

Smält smöret och låt svalna. Vispa därefter ihop smör, mjölk, bakpulver, salt och mjöl. Grädda i hett järn.  


Klara, färdiga,

Skriv ut inlägg

6 kommentarer till “Burken som blev kvar!”

  1. Teresia kl 09:08, den 4 september 2013

    Kanske som ingrediens i en kaka http://mimithorisson.com/2012/04/18/chocolate-torte-a-la-creme-de-marron-chesnut-cream/. Eller fyllning i en tårta. Varför inte på ett kex med lite god marmelad.

  2. tina kl 09:13, den 4 september 2013

    Teresia: Åh, vilken spännande kaka! Tack för tips, bokmärkt!

  3. Katarina kl 10:14, den 4 september 2013

    Som fyllning i rulltårta med vispad grädde, i mousse, som fyllning i äppelpaj med smördegsbotten…Lycka till!

  4. K-S kl 18:52, den 4 september 2013

    Åh, med sked eller istället för nutella på mackan. / Fransyska

  5. Josefina kl 09:27, den 8 september 2013

    Den där nedersta våfflan är bara helt underbar! Ååå, så gott!

  6. tina kl 08:35, den 9 september 2013

    Katarina: Tack!

    K-S: Hjälp, vet inte om jag vågar! :-)

    Josefina: :-D

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen