Burken som blev kvar!
Snygga burkar i all ära, för att inte tala om burkarna med spännande innehåll, jag dras till dom och dom till mig. Men, trots detta ska det erkännas att jag blev lite skraj när just den här burken glömdes (lämnades?) kvar i mitt kök efter en våffelkväll nyligen. Säg mig, i vad trollar jag ner denna söta och bruna kastanjenötskräm? För att dra någon slags gräns mellan middagsvåfflor och efterrättsvåfflor bytte vi smet från vårt säkra kort morotsvåfflan till en frasvariant (och så åt vi våffla på våffla med hjortronsylt och vispad creme fraiche och levde lyckliga i alla våra dar).
Frasvåfflor
100 g smör
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
0,25 tsk salt
4 dl mjölk
Smält smöret och låt svalna. Vispa därefter ihop smör, mjölk, bakpulver, salt och mjöl. Grädda i hett järn.
Klara, färdiga,
Gå
6 kommentarer till “Burken som blev kvar!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Kanske som ingrediens i en kaka http://mimithorisson.com/2012/04/18/chocolate-torte-a-la-creme-de-marron-chesnut-cream/. Eller fyllning i en tårta. Varför inte på ett kex med lite god marmelad.
Teresia: Åh, vilken spännande kaka! Tack för tips, bokmärkt!
Som fyllning i rulltårta med vispad grädde, i mousse, som fyllning i äppelpaj med smördegsbotten…Lycka till!
Åh, med sked eller istället för nutella på mackan. / Fransyska
Den där nedersta våfflan är bara helt underbar! Ååå, så gott!
Katarina: Tack!
K-S: Hjälp, vet inte om jag vågar! :-)
Josefina: :-D