Havtornsradion!

den 12 september 2013, kl 07:18

Idag fortsätter havtornsfesten. Den som startar P4 Morgon Uppland om exakt 12 min får vara med när vi lagar och äter havtornssoppa med mascarponekräm. Är det här verkligen frukost tänker någon? Det är det inte, det här är en höstefterrätt, en av dom allra bästa.

Havtornssoppa med mascarponekräm
3 dl råsaft från havtorn
4 dl vatten
3/4 dl socker
3 msk maizena
1 dl mascarponeost
0,5 tsk florsocker
1 nypa vaniljpulver
rivet skal från 1 citron
1 gnutta pressad citron

Koka upp havtornssaft, vatten och socker i en kastrull, vrid ner värmen och rör tills sockret är löst. Rör ut maizena i lite kallt vatten och vispa ner detta i den sjudande vätskan. Låt få ett uppkok och rör sedan under sjudning i två minuter. Medan soppan svalnar rör ihop mascarponekrämen av mascarpone, florsocker, en nypa vaniljpulver samt rivet citronskal och lite citronsaft. Servera soppan ljummen med en klick mascarponekräm i varje tallrik. Receptet räcker för 4 portioner.


Rutigt, randigt och orange

Skriv ut inlägg

7 kommentarer till “Havtornsradion!”

  1. mamman kl 20:07, den 12 september 2013

    Så gott! Tack för den goda efterrätten.

  2. Moma kl 22:14, den 12 september 2013

    Det här vill jag testa, men var hittar jag havtorn?

  3. tina kl 22:17, den 12 september 2013

    Mona: Du får åka ut till Gräsö igen, där finns självplock. Finns längs hela svenska kusten, och i min frys.

  4. milla kl 23:46, den 14 september 2013

    Härligt med Havtorn i mina trakter finns det inga, men jag brukar handla i affären mellan varven och ha i smoothie:)
    Ha det gott

  5. Kim kl 12:08, den 15 september 2013

    Wow, vilken piggelinsoppa.

  6. Moma kl 12:30, den 15 september 2013

    Min nu har jag lyssnat på poden och förstått att det är ett taggigt litet elände att plocka dem, så det blir självplock i er frys!

  7. tina kl 20:40, den 24 september 2013

    Milla: Klokt, det är gott med havtorn i smoothie!

    Kim: :-)

    Moma: Hehe!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen