Havtornsradion!
Idag fortsätter havtornsfesten. Den som startar P4 Morgon Uppland om exakt 12 min får vara med när vi lagar och äter havtornssoppa med mascarponekräm. Är det här verkligen frukost tänker någon? Det är det inte, det här är en höstefterrätt, en av dom allra bästa.
Havtornssoppa med mascarponekräm
3 dl råsaft från havtorn
4 dl vatten
3/4 dl socker
3 msk maizena
1 dl mascarponeost
0,5 tsk florsocker
1 nypa vaniljpulver
rivet skal från 1 citron
1 gnutta pressad citron
Koka upp havtornssaft, vatten och socker i en kastrull, vrid ner värmen och rör tills sockret är löst. Rör ut maizena i lite kallt vatten och vispa ner detta i den sjudande vätskan. Låt få ett uppkok och rör sedan under sjudning i två minuter. Medan soppan svalnar rör ihop mascarponekrämen av mascarpone, florsocker, en nypa vaniljpulver samt rivet citronskal och lite citronsaft. Servera soppan ljummen med en klick mascarponekräm i varje tallrik. Receptet räcker för 4 portioner.
Rutigt, randigt och orange
7 kommentarer till “Havtornsradion!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Så gott! Tack för den goda efterrätten.
Det här vill jag testa, men var hittar jag havtorn?
Mona: Du får åka ut till Gräsö igen, där finns självplock. Finns längs hela svenska kusten, och i min frys.
Härligt med Havtorn i mina trakter finns det inga, men jag brukar handla i affären mellan varven och ha i smoothie:)
Ha det gott
Wow, vilken piggelinsoppa.
Min nu har jag lyssnat på poden och förstått att det är ett taggigt litet elände att plocka dem, så det blir självplock i er frys!
Milla: Klokt, det är gott med havtorn i smoothie!
Kim: :-)
Moma: Hehe!