Rallyrulle 2.0

den 3 oktober 2013, kl 07:23

Hur det kommer sig att vi lagar rallyrulle till frukost idag vet jag knappt själv. Förhoppningsvis klarnar det något för den som startar P4 Morgon Uppland kl 07.30. Ja, kanske klarnar det också för mig.

Rallyrulle 2.0
450 g varmrökt lax
4 st palsternackor
4 st morötter
4 st potatisar
1 msk rapsolja
flingsalt och svartpeppar
4 st libabröd
sallad, gurka, tomat
örtaioli:
3 äggulor
1,5 dl rapsolja
2-3 dl färska örter (dill, basilika och persilja)
1-2 vitlöksklyftor
1 msk citron
1 nypa flingsalt
svartpeppar

Dela rotfrukter, lägg på bakplåtspapper. Ringla över olja och generöst med flingsalt och peppar. Rosta i ugn 225 grader i ca 25 min. Låt svalna. Gör aiolin: pressa vitlök ner i en bunke och tillsätt äggulorna, vispa kraftigt (t ex med elvisp). Tillsätt därefter oljan droppvis under fortsatt kraftig vispning. Lägg örterna i ett glas och klipp med en sax tills örterna är finklippta. Rör ner örterna och citron i aiolin och smaka av med salt och peppar (här kan man mixa med stavmixer för att få fram  mer färg och smak). Lägg ut ett libabröd på ugnsfolie, toppa med rotfrukter, lax, sallad och örtaioli, paketera ihop.


Rulle 2.0.

Skriv ut inlägg

5 kommentarer till “Rallyrulle 2.0”

  1. Moma kl 19:24, den 3 oktober 2013

    Ja tack, jag tar tre, då har jag både till frukost, lunch och middag!

  2. tina kl 22:41, den 3 oktober 2013

    Moma: Hehe. Jag åt faktiskt både till frukost och lunch idag. :-)

  3. Tant Grön kl 21:28, den 5 oktober 2013

    När vi planerade vår veckomatsedel för några dagar sedan så ville jag göra nått med ugnstekt lax och rotfrukter. Visionen i mitt huvud såg nästan ut som din bild, vad kul! :)

  4. Elin kl 17:51, den 6 oktober 2013

    åh vad gott det låter… har inte sett palsternackor här nu när jag tänker efter, annars finns var och varannan rot, typ morot, rättika, kålrabbi, vitkål… måste kolla i mataffären i morgon!

  5. tina kl 19:00, den 6 oktober 2013

    Tant Grön: :-)

    Elin: Rostade palsternackor är som godis!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen