Rallyrulle 2.0
Hur det kommer sig att vi lagar rallyrulle till frukost idag vet jag knappt själv. Förhoppningsvis klarnar det något för den som startar P4 Morgon Uppland kl 07.30. Ja, kanske klarnar det också för mig.
Rallyrulle 2.0
450 g varmrökt lax
4 st palsternackor
4 st morötter
4 st potatisar
1 msk rapsolja
flingsalt och svartpeppar
4 st libabröd
sallad, gurka, tomat
örtaioli:
3 äggulor
1,5 dl rapsolja
2-3 dl färska örter (dill, basilika och persilja)
1-2 vitlöksklyftor
1 msk citron
1 nypa flingsalt
svartpeppar
Dela rotfrukter, lägg på bakplåtspapper. Ringla över olja och generöst med flingsalt och peppar. Rosta i ugn 225 grader i ca 25 min. Låt svalna. Gör aiolin: pressa vitlök ner i en bunke och tillsätt äggulorna, vispa kraftigt (t ex med elvisp). Tillsätt därefter oljan droppvis under fortsatt kraftig vispning. Lägg örterna i ett glas och klipp med en sax tills örterna är finklippta. Rör ner örterna och citron i aiolin och smaka av med salt och peppar (här kan man mixa med stavmixer för att få fram mer färg och smak). Lägg ut ett libabröd på ugnsfolie, toppa med rotfrukter, lax, sallad och örtaioli, paketera ihop.
Rulle 2.0.
5 kommentarer till “Rallyrulle 2.0”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Ja tack, jag tar tre, då har jag både till frukost, lunch och middag!
Moma: Hehe. Jag åt faktiskt både till frukost och lunch idag. :-)
När vi planerade vår veckomatsedel för några dagar sedan så ville jag göra nått med ugnstekt lax och rotfrukter. Visionen i mitt huvud såg nästan ut som din bild, vad kul! :)
åh vad gott det låter… har inte sett palsternackor här nu när jag tänker efter, annars finns var och varannan rot, typ morot, rättika, kålrabbi, vitkål… måste kolla i mataffären i morgon!
Tant Grön: :-)
Elin: Rostade palsternackor är som godis!