Om jag fortfarande matbloggat, del 2

den 29 juli 2014, kl 14:03

Om jag fortfarande hade varit en sådan som bloggar om mat, så hade jag berättat för er om sommarens glass. Den där man gör själv, som alltid finns hemma och som om man vill kan göras precis tillräckligt nyttig för att få benämnas mellis istället för efterrätt. På samma vis som när man gör isglass så gäller regeln ju mer smak i ofryst form desto godare glass. För att den här yoghurtvarianten ska smaka precis så som jag vill så tar man fram dom mognaste och därmed mest smakrika och söta av frukter. Tänk riktigt mogen mango sådär så att den nästan smälter i munnen, platt persika, söta smultron eller sensommarjordgubbar och helst av allt en näve blåbär för fulländad bärfest. Ja, herremingud vilken glass ni hade kunnat härma om jag fortfarande hade varit en sådan som bloggar om mat.

Frukt- och yoghurtglass på pinne
1 dl hackad mogen (hellre för mycket än för lite) mango och persika
1 dl färska bär, t ex smultron och blåbär
2 dl tjockyoghurt t ex grekisk
2 tsk honung
1 nypa vaniljpulver

Rör ihop frukt och bär i en bunke så att det mosar sig något. Tillsätt yoghurt och rör om ordentligt, smaka av med honung och en nypa vaniljpulver. Häll upp i glassformar. Låt frysa minst 3 timmar och ta fram 20-30 min innan glassdags så att glasspinnarna hinner tina sig till lagom konsistens. Receptet räcker till ca 4 glasspinneformar (beroende på storlek på formarna).

Skriv ut inlägg

6 kommentarer till “Om jag fortfarande matbloggat, del 2”

  1. aino kl 18:22, den 29 juli 2014

    mums… aå gott det låter. måste absolut prova. en glass utan ägg. tack söta du för tipset!
    aino

  2. Isflingan kl 18:38, den 29 juli 2014

    åh vad jag hoppas att du ska fortsätta matblogga…vem ska jag annars ha som matguru?!

  3. tina kl 07:49, den 30 juli 2014

    Aino: Hoppas du gillar glasspinnevarianten. Jag gör ofta den här glassvarianten med kondenserad mjölk och utan ägg: http://www.pickipicki.se/2013/05/visa-glassen/ Den går att variera i oändlighet. Och så finns ju den här glassboken som kom ifjol med veganska recept: http://www.mynewsdesk.com/se/djurens_ratt/pressreleases/glass-aat-alla-sveriges-foersta-veganska-glassbok-908459

    Isflingan: Haha, än har du ju fortfarande många recept olagade. ;-)

  4. Isflingan kl 18:17, den 30 juli 2014

    ja vilken tur att d finns ett gediget arkiv att laga mig igenom :)

  5. Moma kl 19:51, den 30 juli 2014

    Sluta upp med det dära!Förresten, vilken tur jag har nu när jag tänker efter, att jag har hunnit knipa till mig dig både som matbloggare och vän. Jag menar, i fall du nu någon gång skulle få den knasiga idén att lägga bloggeriet på hyllan så har i alla fall jag pillat de bästa russinen ur den här fina kakan!

  6. tina kl 07:41, den 31 juli 2014

    Isflingan: :-)

    Moma: <3

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen