Om jag fortfarande matbloggat, del 2
Om jag fortfarande hade varit en sådan som bloggar om mat, så hade jag berättat för er om sommarens glass. Den där man gör själv, som alltid finns hemma och som om man vill kan göras precis tillräckligt nyttig för att få benämnas mellis istället för efterrätt. På samma vis som när man gör isglass så gäller regeln ju mer smak i ofryst form desto godare glass. För att den här yoghurtvarianten ska smaka precis så som jag vill så tar man fram dom mognaste och därmed mest smakrika och söta av frukter. Tänk riktigt mogen mango sådär så att den nästan smälter i munnen, platt persika, söta smultron eller sensommarjordgubbar och helst av allt en näve blåbär för fulländad bärfest. Ja, herremingud vilken glass ni hade kunnat härma om jag fortfarande hade varit en sådan som bloggar om mat.
Frukt- och yoghurtglass på pinne
1 dl hackad mogen (hellre för mycket än för lite) mango och persika
1 dl färska bär, t ex smultron och blåbär
2 dl tjockyoghurt t ex grekisk
2 tsk honung
1 nypa vaniljpulver
Rör ihop frukt och bär i en bunke så att det mosar sig något. Tillsätt yoghurt och rör om ordentligt, smaka av med honung och en nypa vaniljpulver. Häll upp i glassformar. Låt frysa minst 3 timmar och ta fram 20-30 min innan glassdags så att glasspinnarna hinner tina sig till lagom konsistens. Receptet räcker till ca 4 glasspinneformar (beroende på storlek på formarna).
Publicerad i glass | Kommentarer (6) Skriv ut inlägg6 kommentarer till “Om jag fortfarande matbloggat, del 2”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
mums… aå gott det låter. måste absolut prova. en glass utan ägg. tack söta du för tipset!
aino
åh vad jag hoppas att du ska fortsätta matblogga…vem ska jag annars ha som matguru?!
Aino: Hoppas du gillar glasspinnevarianten. Jag gör ofta den här glassvarianten med kondenserad mjölk och utan ägg: http://www.pickipicki.se/2013/05/visa-glassen/ Den går att variera i oändlighet. Och så finns ju den här glassboken som kom ifjol med veganska recept: http://www.mynewsdesk.com/se/djurens_ratt/pressreleases/glass-aat-alla-sveriges-foersta-veganska-glassbok-908459
Isflingan: Haha, än har du ju fortfarande många recept olagade. ;-)
ja vilken tur att d finns ett gediget arkiv att laga mig igenom :)
Sluta upp med det dära!Förresten, vilken tur jag har nu när jag tänker efter, att jag har hunnit knipa till mig dig både som matbloggare och vän. Jag menar, i fall du nu någon gång skulle få den knasiga idén att lägga bloggeriet på hyllan så har i alla fall jag pillat de bästa russinen ur den här fina kakan!
Isflingan: :-)
Moma: <3