Och av en miljon blåa bär?

den 4 augusti 2015, kl 19:12

Här om helgen fyllde vi alla tillgängliga kärl med blåbär. Det var en sån där eftermiddag när bären var så stora och fina och många att jag inte ville sluta plocka. Sen kom en sån där kväll jag gjorde precis tvärtom mot vad jag brukar. Istället för att frysa och bunkra och bunkra och frysa, bestämde jag att vi skulle ha blåbärsfest var dag tills det miljonte bäret var uppätet. Vad det blev av dom? Här kommer facit: blåbär i yoghurt (igen och igen och igen), nävesvis till mellis (igen och igen och igen), i bästa yoghurtglasspinnen, i paj tillsammans med vaniljsås, och i gröt på olika vis (se nedan).

Färskgröt med blåbär
Blanda 2 dl naturell yoghurt med 1 dl blåbär, 2 msk havregryn och 2 msk råflingor. Addera med fördel nötter, frön och gryn efter behag. Rör om, smaksätt med lite honung efter behag. Rör ihop gröten på kvällen, ställ i kyl och servera morgonen därpå, toppa med en näve bonusbär och grovhackade sötmandlar.

Grahamsgröt med blåbär
Vispa ut 1 dl grahamsmjöl i 4 dl vatten i en kastrull och låt småputtra i 20 min, rör med jämna mellanrum. Tillsätt 3 dl blåbär, 1 msk socker och 1 nya salt, låt småputtra ytterligare några minuter under omrörning. Låt svalna, servera med mjölk.

Ännu fler blåbärsrecept?
Hittar du här

Skriv ut inlägg

4 kommentarer till “Och av en miljon blåa bär?”

  1. Isflingan kl 20:15, den 4 augusti 2015

    Hurra pickipicki lever fortfarande!!!! Tänk vad glad man kan bli av ett litet blogginlägg :) nu ska det blåbäras…

  2. Katarina kl 03:25, den 5 augusti 2015

    Jag har hört att det finns massor med blåbär i år. Åh vad jag saknar dessa blåa bär. Gott också att äta dem med mjölk.

  3. David kl 07:35, den 17 augusti 2015

    Mitt favvo-recept med blåbär är helt enkelt blåbärspannkakor. Stek ena sidan, lägg upp blåbär i en hög på en rad från mitten av pannkakan, sockra rejält och rulla ihop eller vik. Så enkelt och supergott.

  4. Köksblandare retro kl 09:05, den 26 juli 2016

    Smaskigt :)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen