Hirsbollar med dipp

den 5 november 2015, kl 07:36

Den som lyssnar på radio alldeles strax får receptet på hirsbollar med saffrans- och apelsindipp samt tomat- och löksallad som frukostsällskap. Och ni andra? Ja ni gör som det står här nere så får ni också veta hur gott det här är. Och lite annorlunda. Och lite kul. Och lite och så vidare.

Hirsbollar med saffrans- och apelsindipp
samt tomat- och löksallad med mynta
2 dl okokt hirs
1 ägg
1-2 msk maizenamjöl
1 tsk harissa (alt sambal oelek)
1 pressad vitlöksklyfta
smaka av med salt och svartpeppar
olja att steka i

Koka hirs enligt anvisning på paketet. Låt svalna. Rör ihop samtliga ingredienser till en smet. Smaka av med salt och peppar och med harissa efter behag. Rullar bollar av modell större köttbulle och stek i stekpanna med några matskedar olja på medelhög till hög värme tills de blir gyllenbruna och har en krispig yta, ca 8-10 min.

Rör ihop 2 dl tjockyoghurt med 0,5 paket saffran, rivet skal från en halv apelsin. Smaka av med saft från apelsin, ungefär 2-3 msk, salt och peppar. Söta ev extra med lite honung.

Hacka tomater, gul lök och några mynta blad. Rör ner lite olivolja och ljus vinäger.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen