Ett litet hej!

den 25 april 2016, kl 11:00

Men hej! Long time no see. Jag skulle kunna skylla på att jag inte kom ihåg lösenordet till inloggningen och det skulle i så fall vara sant. Men ett bortglömt lösenord är ju inte hela sanningen om vad som hinner hända under nästan ett halvt års frånvaro. Det kom ett litet liv emellan, helt enkelt. Om vi äter och frodas ändå? Ja, tack och lov gör vi ju det. Ett tag var det dåligt på den fronten, och under några veckors tid åt jag bara chokladglass. Fina veckor förvisso, men det känns bra att vi äter mat igen. Som den här broccolipeston till exempel. Hurra för att vardagsmaten är tillbaka! Om jag är tillbaka? Det återstår att se.

Broccolipesto
4 portioner spaghetti
2-3 broccolihuvuden
200 g sötmandel
6 msk olivolja
80 g smakrik hårdost (exvis parmesan)
1 vitlöksklyfta
1 citron
2 skivor vitt bröd
salt och svartpeppar

Koka spaghetti. Lägg sötmandeln i kokande vatten, dra av från plattan och låt stå någon minut. Dra därefter enkelt av skalen. Dela broccolihuvuden i mindre bitar och lägg i lättsaltat kokande vatten, koka 2-3 min. Kör mandel i matberedare, flytta över till en bunke och kör därefter broccolin. Rör ner 80 g finriven smakrik hårdost och broccoli i bunken med mixad mandel. Smaka av med 3-4 msk olivolja, 0,5 pressad vitlöksklyfta samt salt och peppar.

Hetta upp 2 msk olivolja i en stekpanna och smula ner 2 skivor vitt bröd, stek under omrörning tills brödsmulorna fått gyllene färg. Rör ner peston i spaghettin. Servera på ett stort fat. Toppa med brödsmulorna, rivet skal från 1 citron samt grovmalen svartpeppar.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen