Ett litet hej!

den 25 april 2016, kl 11:00

Men hej! Long time no see. Jag skulle kunna skylla på att jag inte kom ihåg lösenordet till inloggningen och det skulle i så fall vara sant. Men ett bortglömt lösenord är ju inte hela sanningen om vad som hinner hända under nästan ett halvt års frånvaro. Det kom ett litet liv emellan, helt enkelt. Om vi äter och frodas ändå? Ja, tack och lov gör vi ju det. Ett tag var det dåligt på den fronten, och under några veckors tid åt jag bara chokladglass. Fina veckor förvisso, men det känns bra att vi äter mat igen. Som den här broccolipeston till exempel. Hurra för att vardagsmaten är tillbaka! Om jag är tillbaka? Det återstår att se.

Broccolipesto
4 portioner spaghetti
2-3 broccolihuvuden
200 g sötmandel
6 msk olivolja
80 g smakrik hårdost (exvis parmesan)
1 vitlöksklyfta
1 citron
2 skivor vitt bröd
salt och svartpeppar

Koka spaghetti. Lägg sötmandeln i kokande vatten, dra av från plattan och låt stå någon minut. Dra därefter enkelt av skalen. Dela broccolihuvuden i mindre bitar och lägg i lättsaltat kokande vatten, koka 2-3 min. Kör mandel i matberedare, flytta över till en bunke och kör därefter broccolin. Rör ner 80 g finriven smakrik hårdost och broccoli i bunken med mixad mandel. Smaka av med 3-4 msk olivolja, 0,5 pressad vitlöksklyfta samt salt och peppar.

Hetta upp 2 msk olivolja i en stekpanna och smula ner 2 skivor vitt bröd, stek under omrörning tills brödsmulorna fått gyllene färg. Rör ner peston i spaghettin. Servera på ett stort fat. Toppa med brödsmulorna, rivet skal från 1 citron samt grovmalen svartpeppar.

Skriv ut inlägg

8 kommentarer till “Ett litet hej!”

  1. Frida kl 11:45, den 25 april 2016

    Hurra! Nu visste jag ju att du fanns kvar, men hurra för nytt recept på Pickipicki, som fortfarande ger vår familj flera maträtter i veckan!

  2. Elin kl 16:36, den 25 april 2016

    Åh vad kul att du är tillbaka! Ser fram emot nya pickipickisäkra recept! <3

  3. Maria kl 06:30, den 26 april 2016

    Hej igen! :-)

  4. Carina kl 22:15, den 26 april 2016

    Vad roligt att Ni är tillbaka och hoppas att Ni stannar kvar. Gillar Eran sida :)

  5. Linda kl 00:57, den 1 maj 2016

    välkommen tillbaka! ser fram emot fler matiga inspirerande inlägg!

  6. milla kl 15:02, den 29 maj 2016

    Välkommen tillbaka :)

  7. klassisk blandare kl 16:09, den 9 juni 2016

    trevlig sida

  8. Köksblandare retro kl 12:00, den 25 juli 2016

    Oj, smaskigt :)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen