Brysselkål
Jag har hela livet trott att jag inte tycker om brysselkål, fram till i vintras när jag fick smaka Johannas trädgårdssoppa och insåg att jag gillar brysselkål trots allt.
Brysselkål med fetaost och rostade hasselnötter
Brysselkål, ungefär 1 dl/person
Fetaost
Hasselnötter
Salt och svartpeppar
Koka brysselkålen i saltat vatten (det tog ungefär tre minuter och då var mina frysta). Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna ett par minuter. Skala, skalet lossnar av sig självt, och hacka nötterna. Stek brysselkålen i stekpanna i lite smör/olja ett par minuter. Blanda allting, salta och peppra.
Brysselkålen åts tillsammans med fullkornspasta, egen tomatsås och Salsiccia (en av Scans nya ”finkorvar” med smak av timjan och vitlök, är ingen korvfantast, men den var god!)
Fick min brysselkålsinspiration härifrån. Någon som sitter inne med ett bra brysselkålstips?
Publicerad i brysselkål, vegetariskt | Kommentarer (1) Skriv ut inläggEn kommentar till “Brysselkål”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Visst är det gott med brysselkål. Bäst är färska som man ångkoker, för då blir de inte så vattniga.
Men annars tycker vi om att steka och tillaga i ugnen:
http://www.saltpeppar.se/recipies.php?id=205