Indisk linsgryta
Den här linsgrytan är god tillsammans med ett varmt naanbröd. Idag åts den istället som torsdagssoppa med efterföljande pannkaka, gott det med.
Indisk linsgryta, 2-4 portioner
2 dl röda linser
7 dl vatten
5 cm färsk ingefära
1 tsk gurkmeja
2 vitlöksklyftor
1-2 röda chilifrukter
1½ tsk svarta senapsfrön
1-2 tsk spiskummin
2 dl krossade tomater
buljongtärning
salt, peppar
Skölj linserna och koka upp dem tillsammans med vatten, buljongtärning, riven ingefära, spiskummin och gurkmeja. Låt linserna puttra på svag värme tills de börjar gå sönder, ungefär 10 minuter. Skiva vitlök och chili, fräs i lite olja tillsammans med senapsfrön. När senapsfröna börjar poppa dra bort pannan från värmen. Tillsätts tomaterna till linserna och även vitlöks- och chiliblandningen. Smaka av med salt och peppar. Koka upp en kort stund.
Det händer att vi toppar med lite smulad fetaost, en ganska bra idé kan jag lova.
Publicerad i billig mat, gryta, indiskt, vegetariskt | Kommentarer (2) Skriv ut inlägg2 kommentarer till “Indisk linsgryta”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Hej hopp!
Vilka toppenrecept du ligger inne med! Eller ligger ute med kanske man ska säga eftersom du ju lägger ut dem. Jag är på jakt efter naan-recept. Har du något sånt på lager? Är inte så förtjust i den indiska maten i sig, men älskar brödet.
Hoppas att allt är bra med er båda!
//Lotta i Göteborg
Tack så mycket för länkarna! De verkar riktigt bra. Jag har lagt upp dem bland favoriterna nu.
Jag skulle bli jätteglad om du skulle vilja lägga ut recept på naanbrödet. Jag ska ju inte äta pulver för evigt och när jag är klar vill man ju äta något gott :0)
Ha det gott!
//Lotta