På torsdag är det soppa, på lördag är det fest…
…eller i alla fall finmat. Hittade receptet i en tidning i somras och ikväll lagade jag den här goda maten igen. Det känns som en riktig höstmiddag, lite välkommen hösten helt enkelt.
Lövbiff med kantareller och ädelost, 4 port
500 gram lövbiff
1 gul lök
150 gram färska kantareller
1 broccolihuvud
1 ask körsbärstomater
2 dl kraftig buljong
2 dl Laga lätt (eller annan matlagningsgrädde)
100 gram ädelost
Strimla lövbiff och stek i lite olja eller smör, tillsätt den hackade löken och kantareller. Dela broccolin i mindre huvuden och tillsätt dessa. Låt koka med buljong och matlagningsgrädde i fem minuter. Smula i osten och tillsätt halverade körsbärstomater. Koka upp och sen är det klart. Servera med ugnsbakade potatisklyftor.
Publicerad i ädelost, broccoli, kantareller, lövbiff | Kommentarer (1) Skriv ut inläggEn kommentar till “På torsdag är det soppa, på lördag är det fest…”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Så gott, något av både pappans on mín favorit!