Prinsesstårta vs äppelmuffins
Jag mötte syster i hallen med en rosa prinsesstårta i famnen. Jag tror bestämt att hon ska på kalas. Visst blev hennes tårta fin?
Själv har jag bakat muffins. Planen var att jag skulle baka Ninas nyttigare variant av Äppelmuffins med kanel och kardemumma. Brist på material i föräldrarnas skafferi gjorde att både det ena och det andra ändrades och byttes ut och slutligen så hamnade jag någonstans här istället:
Muffins
3 ägg
1 dl flytande honung
3 dl vetemjöl
1/2 dl fiberberikade havregryn
3 tsk bakpulver
2 1/2 dl rivna äpplen
2 ½ dl rivna morötter
0,75 dl kallpressad rapsolja
1 dl grovt hackade hasselnötter
1 1/2 tsk kardemumma
1 msk kanel
1 msk vaniljsocker
Blanda torra ingredienser och övriga ingredienser i varsin bunke. Rör därefter ut mjölblandningen i äggsmeten. Skeda upp muffinssmeten i muffinsformarna, smeten räcker till ungefär 16 små eller 8 stora formar. Grädda i 200 grader i 15-20 minuter.
Publicerad i bakat, muffins, tårta | Kommentarer (1) Skriv ut inläggRödvinbärssaft med ingefära
Fikade hemma hos Johanna och Robin igår kväll. Det bjöds på det ena goda efter det andra. Robin hade bakat chokladmuffins, russinkakor och kanelbullar med äppelbitar i, så gott! Allra godast var rödvinbärssaften med ingefära, som serverades varm. Nästa år när det är dags för det stora saftkoket så vet jag alla gånger hur jag vill att min rödvinbärssaft ska smaka.
Publicerad i dryck, ingefära, röda vinbär, saft | Kommentarer (1) Skriv ut inlägg