Vitkål
Efter kåldolmarna för ett par veckor sen fick jag mersmak på vitkål och föll för ett vitkålshuvud i affären. Eftersom jag inte riktigt visste vad jag skulle göra av kålen fick den ligga i kylskåpet fram till en klasskamrat kom med ett bra tips. Något åt det här hållet åt vi till lunch häromdan.
Vitkål i kokosmjölk
1/4 vitkålshuvud
1 burk kokosmjölk
1 gul lök
broccoli (morötter eller vad man kan tänkas hitta i kylskåpet)
½ buljongtärning
gurkmeja
svartpeppar
Fräs löken i lite olja, tillsätt strimlad vitkål, gurkmeja och broccolibuketter. Tillsätt kokosmjölk och buljongtärning. Låt puttra i 5-10 minuter beroende på hur mycket tuggmotstånd man vill ha på vitkålen. Smaka av med svartpeppar och salt.
Servera med nudlar och färska grönsaker.
Vitkål kommer få följa med mig hem fler gånger. Någon som har något bra vitkålstips?
Publicerad i billig mat, kål, vitkål | Kommentarer (7) Skriv ut inlägg7 kommentarer till “Vitkål”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Min pappa gör en jäkligt god pizasallad av vitkål…:-)
man kanske skulle försöka sig på egen pizzasallad till fredagspizzan. för övrigt funderar vi på din böngryta någon dag i veckan.
Jag tycker det ser fint ut att ha i morot i grytan också. Självklart ska det inte vara morrotsslantar, men små stavar eller bitar. Det blir både fint och gott!
Fräs strimlad vitkål, lök och morot i en stekpanna. Krydda efter behag (vitlök, salt, peppar, kanske timjan eller basilika eller persilja) och tillsätt creme fraiche . Det hela blir en supergod och BILLIG pastasås!! Jag tycker om att ha lite ketchup till när man äter det.. Äkta studentmat!!!
Tack för tipset! :D
Hej Tina! Jag har haft den här i bakhuvudet ett tag, så idag så fick den vara med och leka i mitt kök… typ. :P Det blev en liten egen spinn på den – jag hade lite för mycket vitkål och fick slänga i en burk krossade tomater också, och istället för gurkmeja hade jag i ett par dustar cayenne och lite hemgjord sweet chilisås. Mjukt, krämigt, tuggigt och så lite chilisting. Mumma!
(och MASSA matlåda också! =D)
Hurra för vitkål, och hurra för massa matlåda! Bättre kan det inte bli, eller hur? :-)