Citron- och vallmofrökaka
den 28 januari 2008, kl 21:44
I lördags åt vi citron- och vallmofrökaka till efterrätt. Roligt att göra en för mig annorlunda kaka. Receptet är hämtat härifrån.
Citron- och vallmofrökaka
175 g smält smör
3 dl strösocker
2 ägg
skal och saft av 1 citron
¾ dl blå vallmofrön
2 dl vetemjöl
½-1 dl blå vallmofrön att bröa formen med
Klä botten i en form (med löstagbara kanter) med bakplåtspapper. Smöra papper och kanter och strö över med vallmofrön. Blanda till smeten och häll i formen. Grädda i 180 grader i ungefär 35 minuter.
Publicerad i bakat, citron, efterrätt, vallmofrön | Kommentarer (3) Skriv ut inlägg3 kommentarer till “Citron- och vallmofrökaka”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Spännande med vallmofrön. Blev den god?
Så mycket fint och gott dom senaste dagarna … Blir så glad av att hälsa på här!
Nässelblom & choklad: Ja, den var god. Fast vi var så mätta efter maten så var det svårt att låta blir att ta bara en liten bit till, och en litenliten bit till :)
Lumumma: Tack, det var fint sagt. Det är roligt när du är här och hälsar på. :)