Fiskgryta med dinkel

den 9 januari 2008, kl 19:13

Fiskgryta med kokt dinkel, 4 portioner
Koka hel dinkel enligt anvisning på paketet, mellan 20-30 minuter. Gott som variation till ”vanligt” ris. Vid bordet var vi överens om att dinkel mättar på ett helt annat vis tack vare lite tuggmotstånd.

Fräs hackad gul lök och finhackad färsk ingefära i lite olja. Tillsätt en burk kokosmjölk och en burk hela, skalade tomater. Smaksätt med gurkmeja, chili, lite limesaft, salt och peppar. Tillsätt grovt riven vitkål och vit fisk delad i mindre bitar. Låt puttra under lock i ungefär 5 min, tills fisken är klar.

För ett par månader sen köpte vi flera lime som vi inte hann använda innan de började skrumpna. I samma veva läste jag i tidningen Buffé om att man kan använda torkad lime i maten. En lime, som alla gånger torkat vid det här laget, delades och fick göra sällskap. Om den gav så mycket smak ska jag låta vara osagt, men det kändes bra att den äntligen fick komma till användning, så länge som den väntat.

Skriv ut inlägg

2 kommentarer till “Fiskgryta med dinkel”

  1. Nässelblom & choklad kl 23:28, den 11 januari 2008

    Låter verkligen gott. Nog tror jag att limefrukten gav lite smak ändå…Dinkel är gott och mättande. Bra också att använda för att göra sallader mer matiga.

  2. Lumumma kl 09:57, den 12 januari 2008

    Jag är inne i en riktig fiskperiod, och din fiskgryta verkar väldigt god …

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen