Fiskgryta med dinkel
Fiskgryta med kokt dinkel, 4 portioner
Koka hel dinkel enligt anvisning på paketet, mellan 20-30 minuter. Gott som variation till ”vanligt” ris. Vid bordet var vi överens om att dinkel mättar på ett helt annat vis tack vare lite tuggmotstånd.
Fräs hackad gul lök och finhackad färsk ingefära i lite olja. Tillsätt en burk kokosmjölk och en burk hela, skalade tomater. Smaksätt med gurkmeja, chili, lite limesaft, salt och peppar. Tillsätt grovt riven vitkål och vit fisk delad i mindre bitar. Låt puttra under lock i ungefär 5 min, tills fisken är klar.
För ett par månader sen köpte vi flera lime som vi inte hann använda innan de började skrumpna. I samma veva läste jag i tidningen Buffé om att man kan använda torkad lime i maten. En lime, som alla gånger torkat vid det här laget, delades och fick göra sällskap. Om den gav så mycket smak ska jag låta vara osagt, men det kändes bra att den äntligen fick komma till användning, så länge som den väntat.
Publicerad i Ingen kategori | Kommentarer (2) Skriv ut inläggSkogsutflykt
Det är tur att man har vänner som ser till att man får komma ut på äventyr ibland. Igår kväll klädde vi oss i våra varmaste kläder, packade grillbar matsäck och varm dryck, sedan promenerade vi ut i den mörka skogen. Johanna tände en finfin brasa som värmde gott i kylan. Utflykter är bland det bästa jag vet.
På kvällens grillmeny
Skär en skåra i en oskalad banan, tryck ner ett par bitar choklad. Vira in i aluminiumfolie och lägg på glöden lagom länge, tills bananen blivit mjuk och chokladen smält.
Ett äpple, även det inlindat i aliminiumfolie låg på glöden (i elden) tills det blev mjukt.
Pinnbröd
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl vatten
Blanda alla torra ingredienser och tillsätt vatten. Knåda degen, om den känns kladdig, tillsätt mer mjöl. När det är grilldags, rulla till långa smala ormar och vira runt en pinne. Grillas över glöd.
Publicerad i äventyr, banan, choklad, grilla, pinnbröd, skogen, utflykt | Kommentarer (5) Skriv ut inläggKänsliga läsare varnas
När jag ser bilden här nedanför, på nyårsaftonens efterrätt, så kan jag inte låta bli att tänka på förra årets efterrätt. Johanna och Robins panna cotta som vi åt i Idre.
Publicerad i efterrätt, nyårsafton, panna cotta | Kommentarer (2) Skriv ut inläggGott nytt år!
Nyårsaftonens efterrätt; vaniljglass och hallonsorbé i en form av mörk choklad, toppat med lite hallon från i somras. Enkelt, vackert och gott!
Smält choklad och pensla en vanlig bullform, ställ kallt och lossa sedan pappret.
Med önskan om att 2008 blir ett bra år!
Vem knäpper alla fina fotografier?
Kameran
Med några få undantag är alla fotografier på pickipicki fotade av mig eller av min sambo Carl. De kameror som vi fotar med är en Canon EOS 5D mark III och en Canon EOS 5D mark II. Objektivet som oftast används går här hemma under namnet picki-objektivet och är en Canon EF 50 F/1.4, vi använder även Canon EF 24-70 F/2.8 L.
Vett och etikett
Det är inte okej att ta fotografier härifrån utan att fråga om lov. Är du intresserad av att använda en bild i något sammanhang, kontakta mig först.
Uppdrag
Nu går det återigen finfint att anlita oss för fotojobb. Vi har tidigare fotat på uppdrag åt bland annat Sevan, Middagsfrid och Uppsala Tourism. Kontakta gärna oss om ni är intresserade av ett samarbete, pickipicki innehar F-skattsedel: tina@pickipicki.se.