Ett väldigt gott bröd

den 26 februari 2008, kl 16:35

Samtigt som det gjordes blomkålspuré här igår, så bakades det bröd utifrån ett recept från samma sida; Salt&Peppar. Jag tror bestämt att det kommer att lagas både det ena och det andra därifrån, jag har hittat så mycket som verkar så gott.
Brödet gjorde ingen besviken, det var verkligen jättegott. Luftigt, fluffigt och med en hård skorpa. Prova det här receptet vetja!

Stjälp-ut-bröd, 15 st
25 g jäst
6 dl vatten
2 tsk salt
1 msk ljus sirap eller honung
13 dl vetemjöl + mjöl till utbakningen

Smula ner jästen och rör ut i fingervarmt vatten. Tillsätt salt, sirap/honung och mjölet. Arbeta snabbt samman till en slät men lös deg. Jäs under bakduk i ungefär 2 h.
Stjälp ut degen på mjölat bakbord, knåda inte utan platta försiktigt ut brödet tills den är ungefär 25 x 30 cm. Dela med en degskrapa i ungefär 15 lika stora bitar. Grädda på plåt med bakplåtspapper i mitten av ugnen i 250 grader i 15-18. Låt bröden svalna på galler utan bakduk.

Receptet har jag hittat här, och det kommer ursprungligen från Matmagasinet nr 2, 2008.

small_img_5161.jpg

Skriv ut inlägg

5 kommentarer till “Ett väldigt gott bröd”

  1. Maria kl 17:29, den 26 februari 2008

    Vad roligt att du föll för brödet. Det är enormt gott och väldigt lättbakat. :o)

    Varmt välkommen tillbaka!

  2. Thea kl 17:24, den 24 september 2013

    Åh, det verkar supergott! Något man kanske borde testa? :)

  3. tina kl 20:35, den 24 september 2013

    Thea: Oj, nu har du letat dig långt bak i arkivet! :-) Ja testa vetja, brödet är gott!

  4. Annika kl 17:05, den 25 september 2013

    Jag satt och goolade på bröd och hittade hit, ska strax ta ut första plåten ur ugnen, luktar ljuvligt!! :)

  5. tina kl 17:51, den 26 september 2013

    Annika: Härligt att höra

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen