Ett väldigt gott bröd
Samtigt som det gjordes blomkålspuré här igår, så bakades det bröd utifrån ett recept från samma sida; Salt&Peppar. Jag tror bestämt att det kommer att lagas både det ena och det andra därifrån, jag har hittat så mycket som verkar så gott.
Brödet gjorde ingen besviken, det var verkligen jättegott. Luftigt, fluffigt och med en hård skorpa. Prova det här receptet vetja!
Stjälp-ut-bröd, 15 st
25 g jäst
6 dl vatten
2 tsk salt
1 msk ljus sirap eller honung
13 dl vetemjöl + mjöl till utbakningen
Smula ner jästen och rör ut i fingervarmt vatten. Tillsätt salt, sirap/honung och mjölet. Arbeta snabbt samman till en slät men lös deg. Jäs under bakduk i ungefär 2 h.
Stjälp ut degen på mjölat bakbord, knåda inte utan platta försiktigt ut brödet tills den är ungefär 25 x 30 cm. Dela med en degskrapa i ungefär 15 lika stora bitar. Grädda på plåt med bakplåtspapper i mitten av ugnen i 250 grader i 15-18. Låt bröden svalna på galler utan bakduk.
Receptet har jag hittat här, och det kommer ursprungligen från Matmagasinet nr 2, 2008.
Publicerad i bröd, vardagslyx | Kommentarer (5) Skriv ut inlägg5 kommentarer till “Ett väldigt gott bröd”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Vad roligt att du föll för brödet. Det är enormt gott och väldigt lättbakat. :o)
Varmt välkommen tillbaka!
Åh, det verkar supergott! Något man kanske borde testa? :)
Thea: Oj, nu har du letat dig långt bak i arkivet! :-) Ja testa vetja, brödet är gott!
Jag satt och goolade på bröd och hittade hit, ska strax ta ut första plåten ur ugnen, luktar ljuvligt!! :)
Annika: Härligt att höra