Falafel

den 15 februari 2008, kl 21:27

Ikväll har vi gjort falafel som jag längtat efter så länge. Eva inspirerade mig med sitt falafelrecept, jag gjorde nästan alldeles precis som Eva, jag gjorde såhär:

Falafel, 25 stycken
2 burkar kikärtor
1 ägg
2-3 msk maizenamjöl
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 citron
1 msk spiskummin
salt
hackad persilja
sesamfrön att rulla falaflarna i

Skölj kikärtorna i vatten. Mixa kikärtorna och rör ner pressad vitlök, ägg, mjöl och olja. Smaka av med pressad citron, persilja, spiskummin och salt. Rulla falafelbollar (tillsätt mer mjöl om det behövs) och rulla dem i sesamfrön. Stek i olja.

Och det blev så himla gott. Smart med sesamfrön, både gott och fint! Såhär kommer jag göra falafel nästa gång också. Ni med, eller hur?

small_20080215_pickipicki_falafel_10.jpg

small_20080215_pickipicki_falafel_13.jpg

Skriv ut inlägg

7 kommentarer till “Falafel”

  1. Nässelblom & choklad kl 11:17, den 18 februari 2008

    Vad kul att du gillade dem. Ser att du bytt ut koriander mot spiskummin, bra att du väljer kryddor efter egen smak. Jag är en aning besatt av koriander tror jag…..Falaflarna ser väldigt fina ut!

  2. tina kl 15:22, den 18 februari 2008

    Nässelblom&choklad: klart att dom är fina, det är nog tack vare alla sesamfrön! dessutom var dom lika goda i matlådan idag, det brukar inte ”mina egna” vara, bra recept! :)

  3. maria kl 22:10, den 18 februari 2008

    Åh, falafel är ju supergott :)

  4. frida kl 16:59, den 3 mars 2008

    Jag ska testa det här receptet i kväll, förut när jag gjort falafel har det inte blivit så bra, de har liksom inte hållt ihop… Men jag tror jag tar koriander, jag är liksom Eva en korianderfantast!

  5. Libanesiskt i mitt kök at pickipicki kl 08:04, den 25 maj 2009

    [...] (kikärtsbollar) Vi brukar utgå från det här receptet. Lördagens falafel var utan spiskummin och sesamfrön, men med desto mer persilja och sambal [...]

  6. Louise kl 14:00, den 7 november 2009

    Tricket med konsistensen är att bara använda blötlagda kikärtor och inte burk-ärtor!

  7. tina kl 16:22, den 7 november 2009

    Lousie: Tack för tipset, jag tror att du har alldeles rätt. Jag tänker ofta att jag borde koka egena bönor istället för att köpa färdigkokta på burk, men än har jag inte kommit mig för.

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen