Basilikadjungel goes pesto
Förberedelserna pågår inför vår sommarresa. Som en del i detta ingår tyvärr att skala ner basilikadjungeln som breder ut sig över fönsterbrädor och bord (helt enkelt för att den ska bli mer blomvaktsvänlig). För att säga som det är så gör vi pesto av djungeln.
Pesto
2-3 krukor basilika
25 g pinjenötter
1 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
2-3 krm salt
svartpeppar
(riven parmesanost)
Mixa pinjenötter med olivolja och pressad vitlök. Tillsätt basilikabladen och mixa till en slät pesto. Smaka av med salt och svartpeppar. Det fanns ingen parmesanost hemma, annars hade jag nog mixat i lite ost i peston. Fördelen med hemgjord pesto utan istället för med ost är att den håller sig längre i kylskåp.
Färsk pasta med pesto, mozzarella och salamichips
Koka färsk pasta, häll av vattnet och rör i pesto. Lägg upp en portion pasta på tallriken och pynta därefter med mozzarella, halverade körbärstomater, rödlöksbåtar, gröna oliver och salamichips. (Salamichips: stek salamiskivor på hög värme. En liten stund på vardera sida, vakta noga så att de inte bränns. Låt svalna på en bit hushållspapper och dela sedan i mindre bitar med en sax eller kniv).
2 kommentarer till “Basilikadjungel goes pesto”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
[...] recept Hemgjord pesto Filed under broccoli, nötter och frön, pasta, pesto, snabbt, vegetariskt | Comment (0) Skriv [...]
[...] är en hopblandning av ett pickipickirecept pasta med salamichips och ett alltommat recept på [...]