Säg hej till grön och fräsch snabbmat!
Tänk för att jag vet hur man slår världsrekord i att laga en fräsch vegetarisk rätt på kortast möjliga tid. Vill du också veta hur man gör så följ receptet nedan. Om det nu skulle vara så att du inte känner för att slå världsrekord just den här gången, så kan det vara en god idé att mixa ihop peston själv. Inte för att det tar särskilt lång tid just att mixa, men att plocka basilikablad får i alla fall mig att tappa farten. Och det förstås, gör du egen pesto den här gången så kan du ju nästa gång plocka fram din egna pestoburk ur kylskåpet och slå världsrekord på en och samma gång. Inte så dum idé faktiskt, om jag får säga det själv.
Snabb grön pasta
Koka vatten i vattenkokaren och häll i en stor kastrull. Salta och lägg i spagetti för 3 personer. Medan pastan kokar: skölj en stor broccolibukett och dela den i många små buketter. Under tiden: skiva ett paket mozzarellaost och tvätta en citron, riv därefter skalet fint. Blanda citronskalet i en liten skål tillsammans med 2 msk pressad citron, 2 msk olivolja och en fint skivad vitlöksklyfta. När ungefär 2 minuter återstår av pastakoket koka broccolin tillsammans med pastan. Häll av vattnet. Vänd broccolin i citrondressingen och strö över flingsalt. Rör ner några matskedar pesto i pastakastrullen. Servera pastan på ett stort fat. Toppa med mozzarella, broccoli och strö över rejält med pinjenötter. Maten räcker till 2 personer. När ni ätit upp får ni slåss om matlådan.
Liknanade recept
Hemgjord pesto
9 kommentarer till “Säg hej till grön och fräsch snabbmat!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Bilderna var tydligen så smakfulla att någon åt upp dem. Pastareceptet lägger jag rabarber på men i detta hushållet kommer det definitivt inte att räcka till en matlåda också!
Eva: Tack för att du säger till. Jag vet int eom det är någon på WordPress eller på One som är hungrig och har börjat äta upp mina bilder för jämnan. Nu är dom på plats igen i vilket fall.
åh, picki! vad utmäkt med ett sådant här recept – jag har så mycket broccoli att kylskåpet svämmar över (och en pojkvän som inte alls tycker om broccoli, men om rätten inkluderar pesto och parmesan kan den nog klara sig).
Följ jakten på FN-bakelsen
Sju konditorier tävlar om att skapa Sveriges nya FN-bakelse. Vinnaren utses av en jury under ledning av Carl-Jan Granqvist och presenteras på GastroNord på Stockholmsmässan den 22 april.
Vinnaren utses därefter av en jury bestående av Erik Lallerstedt, Carl-Jan Granqvist, Mattias Ljungberg och Ulrika Brydling och presenteras på matmässan GastroNord på Stockholmsmässan i Älvsjö kl 13.30 den 22 april.
På bloggen http://fnbakelsen.blogspot.com/ kommer du att kunna följa arbetet med att hitta den nya FN-bakelsen. Vi hoppas att du tycker att det är lika spännande som vi gör.
Charlotta: Jag är ju partisk eftersom jag gillar broccoli, men, jag tycker att broccolin blir extra god med lite citronsmak!
Jätte gott! Pesto, pinjenötter och broccoli ligger alla högt uppe på favorit lista. MUMS!
Katja: Då tror jag att du gillar det här, utan tvekan!
[...] Tis En orange pumpasoppa med indisk smak Ons Halloumipanerad kyckling med saffransrisotto Tor En snabb grön pastarätt Fre Vinkokta blå(!)musslor och hembakat bröd Lör Något lila? Sön En chockrosa rödbetspesto [...]
Idag har jag sagt Hej till grön och fräsch snabbmat :)