Säg hej till grön och fräsch snabbmat!

den 6 april 2010, kl 22:22

Tänk för att jag vet hur man slår världsrekord i att laga en fräsch vegetarisk rätt på kortast möjliga tid. Vill du också veta hur man gör så följ receptet nedan. Om det nu skulle vara så att du inte känner för att slå världsrekord just den här gången, så kan det vara en god idé att mixa ihop peston själv. Inte för att det tar särskilt lång tid just att mixa, men att plocka basilikablad får i alla fall mig att tappa farten. Och det förstås, gör du egen pesto den här gången så kan du ju nästa gång plocka fram din egna pestoburk ur kylskåpet och slå världsrekord på en och samma gång. Inte så dum idé faktiskt, om jag får säga det själv.

Snabb grön pasta
Koka vatten i vattenkokaren och häll i en stor kastrull. Salta och lägg i spagetti för 3 personer. Medan pastan kokar: skölj en stor broccolibukett och dela den i många små buketter. Under tiden: skiva ett paket mozzarellaost och tvätta en citron, riv därefter skalet fint. Blanda citronskalet i en liten skål tillsammans med 2 msk pressad citron, 2 msk olivolja och en fint skivad vitlöksklyfta. När ungefär 2 minuter återstår av pastakoket koka broccolin tillsammans med pastan. Häll av vattnet. Vänd broccolin i citrondressingen och strö över flingsalt. Rör ner några matskedar pesto i pastakastrullen. Servera pastan på ett stort fat. Toppa med mozzarella, broccoli och strö över rejält med pinjenötter. Maten räcker till 2 personer. När ni ätit upp får ni slåss om matlådan.

Liknanade recept
Hemgjord pesto

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen